Pesnik Boris A. Novak na melodijo Olé, olé, olé olé, posebej v čast direktorja policije Antona Olaja priredil pesem Olé,Olé – Olaj, Olaj! Posluha pa Boris A. Novak za Olaja ravno nima – TOPNEWS.si

Pesnik Boris A. Novak na melodijo Olé, olé, olé olé, posebej v čast direktorja policije Antona Olaja priredil pesem Olé,Olé – Olaj, Olaj! Posluha pa Boris A. Novak za Olaja ravno nima

Pesnik Boris A. Novak na melodijo Olé, olé, olé olé, posebej v čast direktorja policije Antona Olaja priredil pesem Olé,Olé – Olaj, Olaj! Posluha pa Boris A. Novak za Olaja ravno nima

Olé, Olé, Olé “je sicer napev, ki se pogosto uporablja v športu. Pesem temelji na španskem medmetu ” Olé “, ki se uporablja za označevanje odobravanja gledalcev v bikoborbah vendar se napev v Španiji ne uporablja.
Priljubljena različica napeva “Olé, Olé, Olé” je bila prvič uporabljena v pesmi iz leta 1985, ki sta jo napisala Roland Verlooven in Grand Jojo , imenovana “Anderlecht Champion” kot “Allez, Allez, Allez, Allez” v francoščini, vendar je postala “Olé, Olé, Olé, Olé” v španščini v različici z naslovom “E Viva Mexico”, ustvarjeni za svetovno prvenstvo v Mehiki 86.

IMG_0001 (1)

Na petkovih kolesarskih protestih jo je protestnikom zapel pesnik Boris A. Novak seveda v slovenski različici in posvečeni direktorju policije Antonu Olaju.

Olé je španski medmet , ki se uporablja za navijanje ali pohvalo nastopa, ki se običajno uporablja v bikoborbah in plesu flamenka . V glasbi in plesu flamenka med in na koncu plesalca pogosto spremljajo vzkliki »olé«. Sodeč po odzivih kolesarskih protestnikov in nastopu Pavla Gantarja bi lahko rekli, da Pesem Borsa. A Novaka ni bila prezentirana v prvotnem kontekstu.

Nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar je sicer  na začetku leta dobil odločbo o prekršku. Ker je bil generalni direktor policije Anton Olaj zaradi njegovih izjav prizadet, mora Gantar plačati 250 evrov globe.

COMMENTS

Wordpress (0)