(VIDEO) “Pokaži Macerlu 175.000 dolarjev in boli njega za naravo in kolege” – Zapis na Twitterju proti Urošu Macerlu enemu od voditeljev nove zelene stranke Vesna – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Pokaži Macerlu 175.000 dolarjev in boli njega za naravo in kolege” – Zapis na Twitterju proti Urošu Macerlu enemu od voditeljev nove zelene stranke Vesna

(VIDEO) “Pokaži Macerlu 175.000 dolarjev in boli njega za naravo in kolege” – Zapis na Twitterju proti Urošu Macerlu enemu od voditeljev nove zelene stranke Vesna

Pred tremi dnevi je bila uradno ustanovljena zelena stranka Vesna. Na ustanovnem kongresu sta bila za njena predsednika izvoljena Urša Zgojznik in Uroš Macerl. Podpredsednika stranke sta postala Jasmina Jerant in Klemen Belhar. Ustanovitev stranke so pozdravili in ji zagotovili svoje sodelovanje tudi številni predstavniki evropskih zelenih strank. Stranko so pozdravili tudi župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, koordinator Kluba neodvisnih županj in županov Marko Funkl, ekolog ter prvi predsednik Zelenih Slovenije Dušan Plut in publicistka Manca Košir.

Macerl je ljudi pozval k pridružitvi stranki, katere cilj je vstop v državni zbor, saj “zmanjkuje časa, da bi le nemočno opazovali, kako se stanje tlabša”. V stranki so ob tem zapisali, da se v politični prostor podaja z ljudmi akcije in dodelanim programom.

Njene osrednje teme bodo sicer investicije v zeleno gospodarstvo, trajnostne modele kmetovanja in ekološko pridelavo hrane, izboljševanje mobilnosti, pridobivanje energije iz obnovljivih virov, reševanje stanovanjske problematike ter skrb za demokracijo in transparentnost političnega delovanja. Napovedali so, da niso pripravljeni na sodelovanje s SDS.

Na družbenem omrežju Twitter pa se je  tri dni po ustanovitvi pojavil zapis anonimka  uporabnika Tineta Goloba  “Pokaži Macerlu 175 000 dolarjev in boli njega za naravo in kolegewitter računa Tineta Goloba” v katerem je objavil zgodbo o razkolu znotraj Eko Kroga zaradi 175.000 evrov, ki naj bi jih Uro Macerl dobil v San Franciscu. “Gre za 175.000 dolarjev, ki bi jih Macerl moral razdeliti znotraj Eko kroga, zdaj pa naj bi jih zadržal zase. Vse to je podrobno opisal eden od vodilnih aktivistov Eko kroga Boštjan Pihler v resda daljšm, toda branja vrednem članku z naslovom Eko krog med aktivizmom in nategom objavljenem 24.maja v časniku Finance…”

Avtor zapisa je sicer vsaj sodeč po  javnih objavah na Twitterju podpornik vlade in hud nasprotnik Antife, ki jo povezuje z opozicijskimi strankami.

COMMENTS

Wordpress (0)