Podpornikom Janševe vlade in strank koalicije gre na bruhanje ob zadnjih rezultatih Mediane po katerih bi Golob premagal Janšo – TOPNEWS.si

Podpornikom Janševe vlade in strank koalicije gre na bruhanje ob zadnjih rezultatih Mediane po katerih bi Golob premagal Janšo

Podpornikom Janševe vlade in strank koalicije gre na bruhanje ob zadnjih rezultatih Mediane po katerih bi Golob premagal Janšo

Februarska javnomnenjska raziskava Mediane za RTV Slovenija kaže, da bi trenutno med strankami, ki so napovedale udeležbo na aprilskih parlamentarnih volitvah, največ glasov dobilo Gibanje Svoboda (20,2 %), SDS bi bil drugi (15 %), tretja pa Levica (7 %).

Po anketi agencije Mediana, kaže, da bi, upoštevajoč nove stranke, največ glasov prejelo Gibanje Svoboda pod vodstvom Roberta Goloba, sledila bi SDS. Če upoštevamo samo stranke, ki so nastopile na preteklih državnozborskih volitvah, pa še vedno vodi SDS, sledi ji SD.

Rezultat po katerem bi Golobovo Gibanje svoboda bi prejelo več kot 20 odstotkov glasov je spravil v jezo in bes  podpornike strank sedanje vladne kompozicije predvsem SDS-a in Janeza Janše.

“Prav rad bi srečal enega samega volilca, ki bi volil stranko SDS. Če pa bi poleg SDS imel na izbiro še Golobovo stranko, bi pa jo volil. Ne, Mediana jih je dobila kar za 3 odstotne točke 🙂 To so res novi prispevki k svetovnim znanostim,” je na Twitterju zapisal vodja vladnega urada za informiranje Uroš Urbanija, ki se je znesel nad prinašalko slabih novic agencijo Mediana.

“Kako prozorno: Mediana v funkciji oblikovanja javnega mnenja in v paniki pred volitvami kot jeziček na tehtnici na prvem mestu postavi Goloba, na zadnjem pa Povežimo Slovenijo!, se  je na Twitterju kritikom Mediane pridružil nekdanji vplivni politik desnice Anton Tomažič, ki je svojemu zapisu, dodal smeškota, ki mu gre na bruhanje.

Direktorica Mediane Janja Božič Marolt brani rezultate:  “Če kaj izstopa v tokratnem merjenju, sta ohranjanje podpore SDS-u in Levici in zmanjševanje podpore drugim strankam KUL-a, zlasti pa SD-ju,” je za Radio Slovenija rezultate raziskave komentirala Božič Maroltova.

“V zadnjem merjenju se že v naboru do zdaj aktivnih obstoječih strank, s katerimi smo se soočali v zadnjem obdobju, izkazuje deset odstotkov vprašanih, ki na vsak način vztrajajo pri podpori eni izmed novonastalih strank,” je dodala glede vedno večjega zanimanja za nove stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)