(VIDEO) Se bo Zmago Jelinčič danes odzval na razkritje, da za pošiljkami s strelnimi naboji neuradno stoji podpornik vlade in človek blizu SNS? Goznikar zanika pošiljanje grozilnih pisem z naboji… – TOPNEWS.si

(VIDEO) Se bo Zmago Jelinčič danes odzval na razkritje, da za pošiljkami s strelnimi naboji neuradno stoji podpornik vlade in človek blizu SNS? Goznikar zanika pošiljanje grozilnih pisem z naboji…

(VIDEO) Se bo Zmago Jelinčič danes odzval na razkritje, da za pošiljkami s strelnimi naboji neuradno stoji podpornik vlade in človek blizu SNS? Goznikar zanika pošiljanje grozilnih pisem z naboji…

Pošiljke z naboji, ki so jih oktobra prejeli premier Janez Janša, ministra Matej Tonin in Aleš Hojs, predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič in še nekateri vidni funkcionarji, naj bi pošiljal Celjan Teodor Goznikar, sicer član SNS in Jelinčičev zaupnik.

Goznikar naj bi bil sicer odkrit podpornik vlade in človek blizu predsednik stranke SNS. Na informacijo se je odzval tudi notranji minister Hojs, ki je policijo pohvalil za opravljeno delo.

Policija je tako odkrila pošiljatelja grozilnih pisem, v katerih so bile še fotografije prejemnikov in njihovih družin z narisanimi tarčami na čelih, nekaterim pa so bili priloženi še naboji.

Goznikar je sicer  vpliven član Slovenske nacionalne stranke, ki ga nekateri opisujejo celo kot desno roko Zmaga Jelinčiča. Domnevni storilec je na aktualni položaj poveljnika občinskega štaba civilne zaščite Celje prišel v času aktualne vlade, ki jo je na družbenih omrežjih večkrat javno podprl ter ostro napadal njene nasprotnike, opozicijo in protestnike.

 

“Seveda se poznava. Spet smo imeli enega podtaknjenca, ” je sinoči zadevo za 24UR komentiral Jelinčič in povedal, da bodo več razkrili na četrtkovi novinarski konferenci.

https://twitter.com/bukeff/status/1489133561462640640

Teodor Goznikar je bil v preteklosti tudi častni član Sindikata policistov Slovenije (SPS). Sodeloval je pri njegovi ustanovitvi, a so mu zaradi delovanja v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodovanja ugledu in interesom sindikata članstvo odvzeli oziroma ga iz sindikata izključili. Kot je pojasnil za Večer, so policisti z njim res opravili razgovor, “ker sem bil pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko sem na Trojanah kupoval krofe, kar večkrat počnem. S pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem nimam nič.” Dodal je še, da so mu na celjski policijski upravi vzeli vzorce DNK in ga po zaslišanju izpustili.

Nenavadno se mu zdi tudi, da je njegovo ime tako hitro po zaslišanju na Policiji prišlo v nekatere medije, “ki so očitno že vnaprej imeli pripravljeno zgodbo o meni, ki pa ne drži”. “Zaupni podatki o kriminalističnih preiskavah, ko govorimo šele o osumljenih, očitno curljajo s celjske policijske uprave nekaterim medijem,” je še dodal.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)