HSBC bo vložil 100 milijonov dolarjev v investicijski sklad Billa Gatesa za podnebne tehnologije – TOPNEWS.si

HSBC bo vložil 100 milijonov dolarjev v investicijski sklad Billa Gatesa za podnebne tehnologije

HSBC bo vložil 100 milijonov dolarjev v investicijski sklad Billa Gatesa za podnebne tehnologije

HSBC je napovedal, da bo vložil 100 milijonov dolarjev v nov investicijski sklad Billa Gatesa za podnebne tehnologije, Breakthrough Energy Catalyst. S tem vložkom naj bi banka HSBC postala osrednji partner “Breakthrough Energy Catalyst, ki ga je Microsoftov milijarder uradno predstavil v začetku tega meseca.

Banka je dejala, da je zaradi naložbe postala “jederni partner” v skladu, katerega cilj je zbrati 15 milijard dolarjev javnega in zasebnega kapitala za pospešitev razvoja in uporabe čistih tehnologij naslednje generacije, kot so neposredno zajemanje zraka, čisti vodik, dolgotrajno shranjevanje energije in trajnostne tehnologije letalskega goriva.

Cilj sklada Breakthrough Energy Fund je združiti sredstva vlad, filantropskih organizacij in posameznikov za podporo štirim nastajajočim panogam, za katere meni, da so ključne za doseganje podnebne nevtralnosti in pomagati znižati stroške tehnologij na raven, ki bi omogočila hitro pospeševanje uvajanja. Sredstva naj bi bila usmerjena v posebne projekte in ne v podjetja.

COMMENTS

Wordpress (0)