(VIDEO) “Jaša Jenull je Roka Snežiča prijavil Ivanu Simiču” – Petkovi kolesarski protestniki nad Snežiča in Janšo, ki so ga upodobili v obliki hobotnice, s transparentom “vlada nam mafija” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Jaša Jenull je Roka Snežiča prijavil Ivanu Simiču” – Petkovi kolesarski protestniki nad Snežiča in Janšo, ki so ga upodobili v obliki hobotnice, s transparentom “vlada nam mafija”

(VIDEO) “Jaša Jenull je Roka Snežiča prijavil Ivanu Simiču” –  Petkovi kolesarski protestniki nad Snežiča in Janšo, ki so ga upodobili v obliki hobotnice, s transparentom “vlada nam mafija”

“Danes je petek in neizpodbitno dejstvo je, da nam vlada mafija,” je svoj nastop na že 92 petkovih kolesarskih  protestih začel Jaša Jenull, ki so mu protestniki navdušeno ploskali  in vzklikali “Janša mafija, Banana mafija in Balkanska mafija”
“Dokaz tega, da nam vlada mafija ste si lahko ogledali v živo v državnem zboru par sto metrov stran, ko je doktor davčnih utaj, človek, ki je doktoriral iz tega, kako speljati davčno utajo in še pri tem doktoratu obstaja utemeljen sum, da je prepisal večino svoje doktorske naloge.
Tak človek, ki uradno nima svojega tekočega računa, človek, ki ga sodišče terja za 144 .000 evrov, človek., ki je dolžan cirka pol milijona davkov RS je sedel v državnem zboru z zlatim rollexom, ki je vreden po ocenah ljudi, kii se na to spoznajo 40.000 evrov. Pripeljal se je do državnega zbora z enim od dveh maseratijev, ki jih uporablja. In ta človek je sedel v državnem zboru in se norčeval iz poslancev, norčeval iz komisije , norčeval iz državnega zbora, iz pravnega reda in iz vladavine prava v Sloveniji in to počel z direktno podporo in v sodelovanju z Janezom Janšo in trenutno vlado.
To je samo najbolj očiten, jasen in sramoten dokaz kako nizko smo pravzaprav padli, pa nismo padli ampak so nas potegnili navzdol peščica zakrknjenih kriminalcev. To je to. kar so kriminalci. pohlepni kriminalci so nas povlekli v to greznico v kateri zdaj bivamo, kjer si taki ljudje lahko privoščijo, da se posmehujejo ne samo vsem organom pregona, ne samo državnemu zboru ampak tudi vsem nam prebivalcem in prebivalcem Slovenije,” je dejal Jenull,  vmes pa je bilo slišati vzklike: “Zakaj pa imamo policij?”.
Jenull je dejal, da v nobeni normalni demokraciji ne more biti sprejemljivo, “da neka taka oseba na tak način komunicira  v DZ”. “To je mimogrede tudi človek ,, ki je sprožil 30 tožb proti portalu Necenzurirano in potem prosil sodišče, da mu financira stroške te tožbe, ker sam nima prihodkov, nima niti tekočega računa odprtega.   Zato pozivamo vse institucije, davčno upravo, finančno upravo policijo, da ukrepajo, da se nemudoma povežejo tudi z bosanskimi organi pregona, kajti vsa ta sredstva se pretakajo preko BIH, podjetje Snežiča je registrirano v BIH in da se nemudoma sprožijo postopki, ki bodo preprečili, da taki ljudje še lahko nemoteno bahato objestno se sprehajajo okrog po tej državi in s tem žalijo celotni pravni red in sev nas prebivalke in prebivalce Slovenije.

Jaša Jenull je nato dejal, da je potrebno  narediti vse, da dosežejo rekordno  volilno udeležbo, ne samo 24 aprila, ampak tudi na lokalnih volitvah in tudi na predsedniških.
To pa po njihovem ni dovolj, “objestnost s katero kradejo je osupljiva”zato so se v protestni ljudski skupščini odločili , da je treba nujno tdi popravni poti ukrepati zato so v ta namen spisali stri kazenske ovadbe, ki so jih kasneje poslati na več naslovov.

Pristojnim organom so poslali ovadbo zaradi prirejanja razpisov za zoper ministra za obrambo Mateja Tonina, zaradi nabave traktorjev s posebno opremo.  Prijavili so sum zlorabe položaja ministra Tonina in ministrstva za obrambo.

Na protestu pa so opozorili tudi na “neprimerno” dejanje ministra za okolje Andreja Vizjaka, ki je razpustil službo za sistem okolja in prostora, ki je delovala kot pravna služba ministrstva.

“S temi potezami je minister jasno kršil zakonodajo, ki predpisuje, da imamo ministrstvo za okolje in prostor ravno za to, da samo predlaga in oblikuje zakone,” je na protestu povedal eden vidnejših petkovih protestnikov Jaša Jenull.

Zaradi domnevno protipravnega in nezakonitega  kadrovanja na SID banki, ki obrača 5,6 milijarde evrov in , kjer so, po oceni protestnikov  izbrani nadzorniki  imeli nezakonito in protipravno nelegalno prednost pred ostalimi kandidati, saj naj bi  preko kadrovske agencije dobili vpogled v zaupne strategije banke, zato so sinoči podali kazenske ovadbe proti vladi.

Kazensko ovadbo so vložili tudi proti Janezu Janši, ki so ga upodobili s hobotnico z več lovkami. “Vlada nam tale hobotnica, ki ima eno glavo in to je Janez Janša  lovke pa razpredajo po vseh državnih podjetjih po vseh ministrstvih in na v Luki Koper, v slabi banki v SID banki ,povsod kjer se obrača denar so te lovke zraven. Okoli te hobotnice pa plavajo oportunistični mali lignji”.

COMMENTS

Wordpress (0)