(VIDEO) Danes D-day za Roberta Goloba, ki pravi, da nima Twitter accounta in ga ne misli odpirati ter preko njega polemizirati z Janezom Janšo – “Včeraj je imel 20 twittov z mojim imenom baje, tako so mi povedali, pa niti enega nisem prebral” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Danes D-day za Roberta Goloba, ki pravi, da nima Twitter accounta in ga ne misli odpirati ter preko njega polemizirati z Janezom Janšo – “Včeraj je imel 20 twittov z mojim imenom baje, tako so mi povedali, pa niti enega nisem prebral”

(VIDEO) Danes D-day za Roberta Goloba, ki pravi, da nima Twitter accounta in ga ne misli odpirati ter preko njega polemizirati z Janezom Janšo – “Včeraj je imel 20 twittov z mojim imenom baje, tako so mi povedali, pa niti enega nisem prebral”

Na današnjem kongresu stranke Z.Dej bodo izvolili novo vodstvo. Kandidat za predsednika je nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob. Sam je to potrdil v ponedeljek, ko je povedal tudi, da je že član stranke. Kongres bo potekal virtualno na spletu, po njem pa naj bi  Robert Golob, že v funkciji novega predsednik stranke Z.Dej, dal izjavo za javnost. Kje bo to še ni popolnoma jasno.

Robert Golo pa je bil sinoči gost v oddaji N1 STUDIO. Glavna ost sinočnjega pogovora je bila namenjena plači, ki je v politiki precej nižja kot jo je imel v gospodarstvu. Robert Golob je dejal, da je imel, preden se je odločil za politiko, več  možnosti. “Veste kaj sem jaz rekel, da nekatere stvari, takrat, ko delaš za dušo so neprecenljive. In me plača, tudi če bi bila en evro, sploh ne bi zanimala. In to je to, kar vam poskušam dopovedati. Ko smo ljudje ekonomsko svobodni začnemo delat stvari v katere verjamemo in ne tiste stvari za katere smo plačani. In ko bomo v Sloveniji imeli več ljudi, ki bodo pripravljeni delati za tisto, kar verjamejo, potem bo tudi ta diskurz ta debata o plačah zagotovo manj obremenjujoča, predvsem pa ne bo vplivala na nič”.

Povzemamo najbolj zanimive dele pogovora, ki se nanašajo na vprašanje nagrajevanja  in plače, ki je bil na momente  precej polemičen kar so opazili tudi nekateri  sicer podporniki Roberta Goloba.

Voditelj: “No zdaj greste v politiko, kjer so plače precej nižje. Plača predsednika vlade, neto izplačilo, pri vas pri GEN-I uporabljate neto zneske, zato bom tudi to jaz uporabil, je okoli 3000 ne tam nekje. Bi morale biti v politiki plače po vaši oceni višje in za koliko?”

Golob: “Jaz prej kot bi rekel ,  kot da bi morale biti višje, bi si zelo želel, da bi bile vezane na učinke, na uspešnost, vendar to v politiki še nekaj časa ne bo”.

Voditelj: Kako bi pa to merili sploh?

Golob. “Ne saj pravim, da tega še en čas ne bo zaradi tega, ker se bomo prej skregali, kaj je merilo uspešnosti. Ampak bolj pomembno, kot to je meni na en način dilema, ki vam jo bom sedaj izpostavil: Volivci pričakujejo od predsednika vlade, ker ga plačujejo, da bo delal za njihov interes. Hkrati vsi mediji, vsi mediji, vi niste prvi, razlagate kandidatu za zmagovalca na volitvah, pa kako boš šel na tako nizko plačo. A se vam ne zdi da živimo v paradoksalni državi, kjer volivci pričakujejo najboljšega kandidata za vodenje države …

Voditelj: Ampak živimo v državi, kjer so ljudje zelo občutljivi na višino dohodkov ne …?

Golob: “Mogoče, mogoče ste vi?”

Voditelj: ” Ne jaz nisem, ampak bi vas res vprašal,  koliko bi morale biti plače v slovenski politiki, ker me res zanima vaše mnenje o tem?

Golob: “Irelevantno, vam bom drugače odgovoril,  marsikatera izkušnja iz tujine kaže, da v trenutku, ko so prevzeli vajeti v njihovih državah, ljudje, ki so bili ekonomsko neodvisni, lahko bi rekli materialno preskrbljeni in jaz sem ekonomsko neodvisen, v tistem trenutku postane višina plače brez pomena”.

Voditelj: Ampak je ravno v politiki težko pridobiti kakšne sposobne ljudi, ker si rečejo zakaj bi pa šel v politiko za 3000, če zdaj dobivam 10 000 ali več ne. treba bo najbrž ljudi tudi vzpodbuditi, da bodo v politiko prišli najboljši?

Golob: “Razumete, da pred vami sedim človek, ki se s tem ne ukvarjam. Kdor si zasluži 10. 000 ali več lahko kadarkoli, se s temi  vprašanji, ki mi jih vi postavljate, ne ukvarja. Jaz sem imel na mizi preden sem se, odločil, da gre v politiko tri možnosti: Prva, da sem v podjetju in sem tiho, plača se mi zniža iz 6600 na 6000. Trenutno imam 6000. Pa kaj mi je treba tukaj govoriti pa se it politiko? Ni mi treba, pa nisem predsednik uprave. Druga možnost je, da sprejmem milijonsko plačo in grem v tujino in tretja je, da naredim kaj dobrega za državo. Veste kaj sem jaz rekel, da nekatere stvari, takrat, ko delaš za dušo so neprecenljive. In me plača tudi, če bi bila en evro, sploh ne bi zanimala In to je to kar vam poskušam dopovedati. Ko smo ljudje ekonomsko svobodni začnemo delat stvari v katere verjamemo in ne tiste stvari za katere smo plačani. In ko bomo v Sloveniji imeli več ljudi, ki bodo, ki bodo pripravljeni delat za tisto, kar verjamejo, potem bo tudi ta diskurz, ta debata o plačah, zagotovo manj obremenjujoča, predvsem pa ne bo vplivala na nič”. 

Precej pozornosti pa je v medijih in javnosti včeraj bil deležen tvit Janeza Janše, ki je doživel številne retvite.

Robert Golob, ki pravi, nima Twitter accounta in da ga ne misli odpirati in preko njega polemizirati z Janezom Janšo. “Včeraj je imel 20 twittov z mojim imenom baje, tako so mi povedali, pa niti enega nisem prebral”

COMMENTS

Wordpress (0)