(VIDEO) Kaj je Janković v resnici povedal Aleksandru Stankoviću v oddaji “Nedeljom u 2”, 29. junija leta 2014? – “Kako bi izgledal vaš odhod v zapor, bi naročili Rome, da vam igrajo cigansko glasbo,” je Stankovič provociral Jankovića – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj je Janković v resnici povedal Aleksandru Stankoviću v oddaji “Nedeljom u 2”, 29. junija leta 2014? – “Kako bi izgledal vaš odhod v zapor, bi naročili Rome, da vam igrajo cigansko glasbo,” je Stankovič provociral Jankovića

(VIDEO) Kaj je Janković v resnici povedal Aleksandru Stankoviću v oddaji “Nedeljom u 2”, 29. junija leta 2014? – “Kako bi izgledal vaš odhod v zapor, bi naročili Rome, da vam igrajo cigansko glasbo,” je Stankovič provociral Jankovića

“Se kdaj bojite, da bi doživeli isto usodo kot Janez Janša?(Janša je bil takrat že 14 dni v zaporu na Dobu op.av)  Tukaj se sedaj vračam na to zgodbo o korupciji, kazensko prijavo zoper vas ? Se bojite, da se vam nekega dne  lahko zgodi, da vas  obsodijo in pošljejo v zapor” je junija leta 2014 svojega gosta Zorana Jankovića vprašal hrvaški voditelj Aleksandar Stanković. “Pa niti slučajno, jaz sem bil vsa ta leta, da tako rečem, na tem področju izvršne oblasti največji nasprotnik politike Janeza Janše,” naj bi, po poročanju medijev blizu Janezu Janši in vladajoči stranki, junija 2014 odgovoril ljubljanski župan.

Ker se je v Utripu Jožeta Možine ponovno pojavil posnetek omenjene oddaje in  ker so Jankoviča odrezali v prvem stavku, se je danes na novinarski konferenci Jankovič ponovno odzval in razdelil izjavo iz junija leta 2014. Janković pravi, da njegovo izjavo jemljejo iz konteksta in jo namerno zlorabljajo.

“Iz celotnega konteksta pogovora je namreč jasno, da je župan dejal, da se ne boji sodišča  zato, ker je njegovo delovanje popolnoma drugačno od  delovanja Janeza Janše. Župan je v svojih izjavah neštetokrat povedal tudi, da spoštuje sodišča, da je pravico mogoče dokazati samo na sodišču in ne na ulici pred njim Poleg tega redno dviguje pošto, ki mu je namenjena, in se redno udeležuje vseh obravnav,” so v sporočilu za javnost,  vezano na gostovanje župana Zorana Jankoviča v oddaji “Nedeljom u 2” na hrvaški radio televiziji, zapisali v kabinetu župana Jankovića.

Stanković je v zelo provokativnem intervjuju Jankoviča tudi vprašal : “Kako bii izgledal vaš odhod v zapor? Binaročili Rome, recimo?”

Zoran Janković: “Jaz nikogar nisem naročil, čeprav imm dober odnos z vsemi ljudmi in ne delim ljudi”.

Stanković: Ne, d avam igrajo recimo cigansko glasbo?

Janković: “Ne ne bi in ne bi bilo takšnega medijskega delovanja . Enostavno bi šel, ampak do tega ne bo prišlo, v to sem prepričan”. Intervju je potrebno razumeti v kontekstu takratnih dogodkov, ko je množica privržencev Janeza Janšo spremljala v zapor na Dob.

COMMENTS

Wordpress (0)