“To golobovje bo končalo v arestu, ne pa v parlamentu”- Janševi na Twitterju vse bolj nervozni in Golobu že grozijo z aretacijo, ker se afera z visoko plačo in nagradami “ni dobro prijela” – TOPNEWS.si

“To golobovje bo končalo v arestu, ne pa v parlamentu”- Janševi na Twitterju vse bolj nervozni in Golobu že grozijo z aretacijo, ker se afera z visoko plačo in nagradami “ni dobro prijela”

“To golobovje bo končalo v arestu, ne pa v parlamentu”- Janševi na Twitterju vse bolj nervozni in Golobu že grozijo z aretacijo, ker se afera z visoko plačo in nagradami “ni dobro prijela”

Odločitev Roberta goloba, da bo nagrado v celoti podelil humanitarnim organizacijam, kar je sporočil na včerajšnji tiskovni konferenci, je samo še bolj razjezila Janševe podpornike. Ključno orožje v arzenalu s katerim so štartali na Goloba in sicer visoka plača in nagrade, kar  naj bi ga dotolklo še preden bi se politična kampanja sploh začela nekako ni bilo “smrtonosno” ali pa ga vsaj politično  n spravilo na kolena.
Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička. Golobu ob povečanju prihodkov in štiritaktnem povečanju dobička Gen-I v lanskem letu pripada tudi nagrada. “Kakšna ta bo, se danes še ne ve, to je odvisno od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija, ko bo stanje v državi bistveno drugačno kot zdaj,” je dejal Golob.

Ob tem je dodal, da bo celotno nagrado za uspešnost za lansko leto podaril v humanitarne namene: “Verjamem v solidarnost, zato sem se odločil, da bom nagrado v celoti ne glede na to, kako velika bo, podaril humanitarnim organizacijam.” Čeprav ne bo več vodil Gen-I, Golob ostaja zaposlen v družbi.

Na vprašanje, do kdaj bo zaposlen v Gen-I, je Golob odgovoril, da bo normalno delal, dokler ne dobi naslednje službe: “Kje bo naslednja? Verjetno mogoče v parlamentu, ampak o tem ne odločam jaz.”  Golob je takoj dobil odgovor na tvitosferi: “To golobovje bo končalo v arestu, ne pa v parlamentu,” je zapisal  eden od uporabnikov Twitterja, ki podpira Janševo vlado.
.

Glavna  tema skoraj dve urne tiskovne konference vsaj za novinarje Planet TV -ja, Siola in Nove 24TV je bilo vprašanje zakonitosti plače in nagrade, vendar je zadeva v medijskem poročanju izgubljala na ostrini ,saj je bila pozornost novinarjev usmerjena predvsem na politični angažma Goloba in na sredino aktivacijo v stranki Z.Dej.

Tako je na vprašanje Marka Milenkoviča iz Planet TV-ja  kako odgovarja ministru Počivalšku, “da njegova plača ni bila v skladu z zakonodajo in nekako nakazuje, da bi utegnili to vračati. Kako odgovarjate glede na to, da vztrajate, da je bila vaša plača po zakonih”  Robert Golob odgovoril:

Golob: “En tak zanimiv fenomen lahko opažam pri tem. Očitno živimo v dveh vzporednih svetovih. Imamo en politični svet , ki deluje na Twitterju in imamo en drugi svet realni svet, dajmo temu reči pravna država. In pravna država celo na istem ministrstvu deluje vzporedno z tvitosfero. Ja sem bral Twitte sem bral tudi dopise, ki jih pišejo politični funkcionarji MGRT- ja . Ampak ti dopisi nimajo nobene zveze z realnostjo, ki jo isto ministrstvo piše v uradnih odločbah, v uradnih obvestilih. Takrat, ko je za to pozvano. Mi smo imeli dva taka primera, prvi primer je bil že leta 2015, se pravi pred podpisom pogodbe. Pred podpisom pogodbe smo se obrnili na ministrstvo in ministrstvo je potrdilo “niste zavezanci za Lahovnikov zakon”. Po podpisu pogodbe in samo ob podpisu pogodbe in to je edini datum, ki je relevanten nismo bili zavezanci in to je danes znano vsem, celo ministru Počivalšku, če bi ga kdo eksplicitno vprašal za datum podpisa pogodbe. Od tu dalje postanejo te stvari navidez kompleksne pa niti niso.
Trije najbolj eminentni profesorji prava v državi Juhart, Kocbek in Prelič so popolnoma enotni, vsak posebej, poudarjam vsak posebej. Do 27.05 lansko leto GEN-I ni bil zavezanec za Lahovnikov zakon. Pika. Še več Lahovnikov zakon je popolnoma jasen, nima retroaktivnega učinka. Deluje samo na pogodbe, ki so podpisane, po datumu, ko stopi v veljavo za neko podjetje In glej zlomka se spomnite mogoče v novembru, da je objavljeno s strani istega ministrstva, da so uvedli prekrškovni postopek, tudi proti meni, ker kako jim nismo posredovali pogodb, oziroma niso bile usklajene  in so nične. V odločbi, obvestilo o prekršku, tega istega ministrstva piše da super, da smo jim poslali ta stare pogodbe, nismo jim pa nobene, ki je bila podpisana po 27.05. 2021. Saj nismo podpisali nobene pogodbe. Kdo pa je podpisoval kakšno pogodbo po 27.05 2021. A me razumete , da mlatijo oslovo senco, boste rekli Golobovo zato, ker isto ministrstvo pošlje en dopis, ki pravi  nekaj in isto ministrstvo v uradnem postopku samo pravi nekaj drugega. In zato sem vam tukaj skopiral kaj pravi ministrstvo v prekrškovnem postopku.  Če gremo še enega naprej, je še bolj ekspliciten Od 27.05 to je ugotovitev ministrstva, ne samo treh najbolj eminentnih pravnikov in strokovnjakov v državi. Vsi so enotni razen politične tvitosfere, ki živi v svojem svetu. Svetu jeze sovraštva,  obupa, prezira, ampak to ni moj svet in upam da tudi v kratkem ne več svet Slovenije”

“Po domače plača je v celoti zakonita, ne samo plača, cela pogodba je v celoti zakonita, Nobenega člena v Lahovnikovem zakonu ni, ki bi niti navajal k temu, da je s temi pogodbami, ki smo jih imeli podpisane in  ki so se iztekle 17. novembra lani, karkoli narobe ali nezakonito,” je še dodal Golob.

“Bivši podpredsednik stranke Pozitivne Slovenije in desna rokaZoran DELA Robert GOLOB je toliko nov obraz v politiki kot je bil Yugo modernejši avto od Zastava101,” pa je še pred tiskovno na Twitterju zapisal Janez Janša.

 

Luka Gorjanc Nova24TV pa se je na tiskovni  konferenci  navezal na vprašanja povezana z odločitvijo Goloba o politični aktivaciji.” “Menite, da bo čez tri mesece stanje v Sloveniji boljše. Zdaj sedanje vlade preden se vam ni iztekel mandat niste eksplicitno kritizirali. Kaj je sedaj botrovalo tej nenadni spremembi vašega govorjenja. morda to, da vas niso ponovno potrdili za direktorja?,” je Goloba vprašal Gorjanc.

Golob: “To je dober izgovor ne? Stvar je zelo enostavna. To v kakšni državi živimo in kakšna klima v državi vlada se ve že dlje časa. Jaz postanem kredibilen zato, da to razgrnem celi javnosti  takrat, ko imam osebno izkušnjo, ki se je nisem bal. Natančno sem vedel, saj je brigadir Krkovič sam vam pričal v kamero, mogoče ga povabite k vam  bo ponovno povedal, da je bilo znano že leto dni, kaj se bo zgodilo. Tudi sam sem to vedel. In obstajali sta dve struji: prva struja, ki me je prepričevala Robert daj umiri se, počakaj, da gre vihar mimo. Skrij se, smola nisem tak tip človeka. In obstajala je druga struja, tista kateri tudi sam pripadam, ker delim te vrednote in raje kot da bi se skrival sem rekel, bom počakal, da se zgodi, ker potem bodo ljudje verjeli , ker bom govoril o osebni izkušnji, ker bom pričal o tem, kaj se je zgodilo in ne kaj se bo, ne kaj se je drugim  zgodilo.  Pričam o tem , kaj se je meni in nam zgodilo. Če hočeš pričat moraš bit najprej žrtev, ker potem si kredibilen in sem počakal na to, da sem postal žrtev. Ampak poanta ni v tem, da sem postal žrtev s tem, ko nisem dobil mandata. Poanta je v tem kako je vaš medij o meni poročal, preden je to vprašanje prišlo na dnevni red. Do novembra za vaš medij nisem bil sporen, od novembra naprej me imate pa vsak dan v zobeh. Pa ne samo vi, saj ste še  v kar ugledni družbi. Planet je na istem, pa Siol tudi. Take popularnosti kot jo imam v vaših medijih od novembra naprej, ker nisem tiho, bi si jo lahko samo želel prej . Mogoče za kakšen bolj plemenit namen, mogoče za širitev zelene preobrazbe, nujnosti sprememb, mogoče za pomiritev strahu in razkola med cepilci in anti cepilci. Super bi bilo. Jaz samo želim, da bom  vaše pozornosti in Planetove, Siol-ove enako deležen tudi v naslednjih tednih, ko bomo govorili o bolj ključnih stvareh za večino ljudi. In to je ta edini razlog in sem vam hvaležen za vašo pozornost”.

COMMENTS

Wordpress (0)