Oslo se osredotoča na obnovljivo energijo in krožno gospodarstvo – TOPNEWS.si

Oslo se osredotoča na obnovljivo energijo in krožno gospodarstvo

Oslo se osredotoča na obnovljivo energijo in krožno gospodarstvo

“Oslo Science City” je projekt, katerega cilj je namestiti 150.000 znanstvenikov, podjetnikov in študentov v 1,4 milijona kvadratnih metrov veliko središče v norveškem glavnem mestu, ki naj bi bilo ogljično nevtralno.

Projekt so razvila podjetja, specializirana za trajnostno arhitekturo in oblikovanje, kot sta Bjarke Ingels Group in A-lab, pa tudi strokovnjaki za mobilnost CIVITAS.

Po poročanju InHabitata bo v tem inovativnem okrožju zaživelo 300 novoustanovljenih podjetij, 7.500 raziskovalcev, 10.000 zaposlenih v bolnišnicah in 30.000 študentov.

Novo okrožje bo zgrajeno na podlagi obnovljivih virov energije in krožnih ekonomskih načel, katerih cilj je nič emisij oziroma podnebna nevtralnost.

Oslo Science City bo vključeval nov kampus in center za raziskave in inovacije med vodilnim državnim raziskovalnim inštitutom SINTEF, Norveškim geotehničnim inštitutom, Norveškim inštitutom za energetsko tehnologijo, Norveškim inštitutom za raziskave vode in Norveškim inštitutom za raziskave zraka.

Cilj Osla je postati vodilni v urbanističnem načrtovanju s pametno rabo in zgostitvijo zemljišč ter povečanjem količine biomase na tem območju.

Poleg okolju prijaznih zgradb bo okrožje vključevalo obsežen zeleni koridor, zasaditev dreves in rešitve za mobilnost brez emisij.

COMMENTS

Wordpress (0)