(VIDEO) “Kar si v resnici želi Putin, je enakovredno spoštovanje. In, moj bog, nekomu izkazati spoštovanje ne stane skoraj nič, ne stane nič” Poveljnik nemške mornarice zaradi odkritosti, kaj si o Ukrajini v resnici misli uradni Berlin, moral odstopiti – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Kar si v resnici želi Putin, je enakovredno spoštovanje. In, moj bog, nekomu izkazati spoštovanje ne stane skoraj nič, ne stane nič” Poveljnik nemške mornarice zaradi odkritosti, kaj si o Ukrajini v resnici misli uradni Berlin, moral odstopiti

(VIDEO) “Kar si v resnici želi Putin, je enakovredno spoštovanje. In, moj bog, nekomu izkazati spoštovanje ne stane skoraj nič, ne stane nič” Poveljnik nemške mornarice zaradi odkritosti, kaj si o Ukrajini v resnici misli uradni Berlin, moral odstopiti

“Kar si v resnici želi (Putin), je enakovredno spoštovanje. In, moj bog, nekomu izkazati spoštovanje ne stane skoraj nič, ne stane nič. Če bi mene vprašali – enostavno je izkazati mu spoštovanje, ki ga zahteva in si ga verjetno tudi zasluži,” je dejal po navedbah dpa.

Glede ruske priključitve ukrajinskega polotoka Krim je Schönbach izjavil: “Polotok Krim je šel, ne bo ga več več nazaj.”

Odkrite izjave o Putinu so bile usodne za poveljnika nemške mornarice. Visoki predstavnik nemške vojske je izzval razburjenje s svojimi izjavami o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu in Ukrajini, zaradi česar je moral zapustiti položaj.
Poveljnik nemške mornarice Kay-Achim Schönbach je namreč v luči trenutnih napetosti med Rusijo in Zahodom izrazil razumevanje za Putina. Njegove izjave odmevajo tudi v Ukrajini.

Viceadmiral Schönbach je sredi povečanih napetosti med Rusijo in zahodnimi silami med svojim obiskom v Indiji izrazil razumevanje za ruskega predsednika, ki da si zasluži spoštovanje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Schönbach je po spornih izjavah podal odstop s položaja inšpektorja, ki je pristojen za vodenje mornarice v nemški vojski. V soboto zvečer je dejal, da njegove “nepremišljene izjave” preveč obremenjujejo njegov položaj. Ukrajinska vlada je na pogovor na zunanje ministrstvo povabila nemško veleposlanico v Kijevu Anko Feldhusen.

Obrambno ministrstvo v Berlinu se je distanciralo od izjav Schönbacha in je sporočilo, da so ga zamenjali “na lastno prošnjo. Na položaju ga bo začasno zamenjal kontraadmiral Jan Christian Kaack.

Schönbach je izrazil mnenje tudi glede Kitajske, v kateri vidi večjo grožnjo. “Tudi mi, Indija, Nemčija, potrebuje Rusijo, ker potrebujemo Rusijo proti Kitajski,” je še dejal, kot poroča dpa

 

COMMENTS

Wordpress (0)