(V ŽIVO) Kdo vse bo poleg Roberta Goloba sodeloval na nocojšnji že drugi okrogli mizi gibanja “Bodi sprememba” v Narodnem domu v Mariboru? – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Kdo vse bo poleg Roberta Goloba sodeloval na nocojšnji že drugi okrogli mizi gibanja “Bodi sprememba” v Narodnem domu v Mariboru?

(V ŽIVO) Kdo vse bo poleg Roberta Goloba sodeloval na nocojšnji že drugi okrogli mizi gibanja “Bodi sprememba” v Narodnem domu v Mariboru?

Politična aktivacija nekdanjega direktorja uprave Gen-I Roberta Goloba, ki je ob prvi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba” sredi decembra lani v ljubljanski Kino Šiška privabila številne udeležence, ki so iz prve roke želeli videti javno tribuno o prihodnosti države in predvsem slišati, kako mislijo akterji normalizirati življenje v naši državi, se očitno  po Ljubljani  tokrat nadaljuje tokrat v Mariboru.

Kot je razvidno iz vabila gibanje “Bodi sprememba”, ki danes popoldne ob 17 uri v Mariboru organizira že drugo javno tribuno z naslovom “V kakšni državi želimo živeti?”, bodo poleg Roberta Goloba, sodelovali tudi antropologinja, profesorica na FF UM Vesna Vuk Godina, pravnica in ekonomistka, profesorica na PF UM Janja Hojnik, svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP Luka Lisjaka Gabrijelčič in pravnik, svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP Anže Erbežnik. Okroglo mizo v okviru druge javne tribune pa bo moderiral urednik in kolumnist Marko Crnkovič.

Dogajanje v Narodnem domu v Mariboru bomo prenašali v živo na Topnews.si in YouTube kanalu Toptv.si.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Spoštovani,
z veseljem vas obveščamo, da društvo Bodi sprememba, gibanje za opolnomočenje občanov, organizira drugo javno tribuno.

2. javna tribuna z naslovom »V kakšni državi želimo živeti?«,
bo v četrtek, 13. januarja 2022, ob 17. uri,
v dvorani Narodnega doma v Mariboru, Ulica kneza Koclja 9,
ogled pa bo možen tudi preko preko live prenosa.

V kakšni državi želimo živeti? je osrednje vprašanje današnjega časa, ki nas preizkuša s številnimi izzivi. Ne gre samo za izzive pandemije, na preizkušnji je tudi vrednostni sistem. Bomo živeli v državi, kjer vladajo demokracija, svobodna misel in beseda, enakopravnost in solidarnost? Ali pa bomo še naprej živeli v avtoritarnem sistemu, ki ga vodijo sovraštvo, nepotizem in klientalizem? Kako se naj opredelimo do teh tem? Kakšna je sploh moč posameznika v družbi? Kaj nas čaka v letu, ko bo kar troje volitev? Smo po več kot 30 letih od osamosvojitve dozoreli za dokončno preobrazbo politične strukture in kulture?

Dogodek bo otvoril Luka Jazbec, predsednik društva Bodi sprememba. Osrednji del dogodka pa bo javna tribuna, kjer bodo o teh in drugih temah razpravljali:

dr. Vesna Vuk Godina, antropologinja, profesorica na FF UM

dr. Janja Hojnik, pravnica in ekonomistka, profesorica na PF UM

dr. Luka Lisjak Gabrijelčič, zgodovinar in politični komentator

dr. Anže Erbežnik, pravnik, svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP

dr. Robert Golob, eden vodilnih strokovnjakov za elektroenergetiko, nekdanji predsednik uprave GEN-I in EU Climate Pact ambasador

Okroglo mizo bo moderiral urednik in kolumnist Marko Crnkovič.

Bodimo sprememba. Povrnimo zaupanje med ljudi skozi sodelovanje in solidarnost.

Skupaj bomo zmogli – pogumno in s sočutjem!

S spoštovanjem,

Luka Jazbec, predsednik društva

COMMENTS

Wordpress (0)