(VIDEO) “Nameravam izkoristiti še kak drug izziv za preostanek svoje delovnega obdobja” – Okoljski minister Andrej Vizjak tudi o osebnih izzivih zunaj politike, kjer si sicer pušča priprta vrata – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Nameravam izkoristiti še kak drug izziv za preostanek svoje delovnega obdobja” – Okoljski minister Andrej Vizjak tudi o osebnih izzivih zunaj politike, kjer si sicer pušča priprta vrata

(VIDEO) “Nameravam izkoristiti še kak drug izziv za preostanek svoje delovnega obdobja” – Okoljski minister Andrej Vizjak tudi o osebnih izzivih zunaj politike, kjer si sicer pušča priprta vrata

Okoljski minister Andrej Vizjak, ki je danes predstavil dosežke predsedovanja Svetu EU je odgovarjal tudi na novinarsko  vprašanje, ali namerava po letošnjih parlamentarnih volitvah vztrajati v politiki.

»Jaz sem v profesionalni politiki od leta 2000, kar pomeni, da s presledkom pred dvema letoma praktično vseskozi. Sicer ne reci nikoli nikoli, zato tudi te besede ne bom uporabil, vendar nameravam izkoristiti še kak drug izziv za preostanek svoje delovnega obdobja.« Tako je danes na vprašanje novinarke o svoji politični prihodnosti odgovoril minister za okolje in prostor Andrej Vizjak.

Na dodatno vprašanje, ali ne bo več kandidiral, je odvrnil, da misli, da je “več kot natančno odgovoril”.  Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je sredi decembra  prestal interpelacijo, ki so jo proti njemu vložile LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP.

Za njegovo razrešitev je glasovalo 43 poslancev, proti pa jih je bilo 29. Preostali, med njimi tudi NSi, ki so mu podporo javno odrekli, so se glasovanja vzdržali. Več o interpelaciji v članku Opoziciji ni uspelo zrušiti Vizjaka: zmanjkali trije glasovi.

Andrej Vizjak je bil z objavo  14 let starih posnetkov  z Bojanom Petanom  v drugi polovici lanskega leta “žrtev prijateljskega ognja” in frakcijskih bojev znotraj vladajoče stranke SDS , ki je ocenila, da bi morebitna objava posnetkov tik pred volitvami lahko zamajal volilno podporo stranki.
Celotna operacija  za katero je Vizjak obtožil “smetarsko mafijo” je bila tako “damage control”, saj bi objava pogovorov pred volitvami lahko bistveno škodila  javnomnenjski podpori stranke SDS, kot objava več kot pol leta pred volitvami, ki jo je Vizjak preživel in ostal na funkciji.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)