“Vedno, ko se Nova Slovenija malo povzpne po lestvicah javnega mnenja, botri brž angažirajo Ljudmila Novak, da jim odžene volivce” – Janša Ljudmilo Novak direktno obtožil, da odganja volivce – TOPNEWS.si

“Vedno, ko se Nova Slovenija malo povzpne po lestvicah javnega mnenja, botri brž angažirajo Ljudmila Novak, da jim odžene volivce” – Janša Ljudmilo Novak direktno obtožil, da odganja volivce

“Vedno, ko se Nova Slovenija malo povzpne po lestvicah javnega mnenja, botri brž angažirajo Ljudmila Novak, da jim odžene volivce” – Janša Ljudmilo Novak direktno obtožil, da odganja volivce

Ljudmila Novak, evropska poslanka in nekdanja predsednica NSi, ki  je sinoči nastopila v oddaji Studio City,  se  je med drugim potožila, da je  ostala brez “toplega doma”. “Postala sem brezdomka, Janša me ves čas dela za levičarko, jaz trdim, da sem krščanska demokratka,” je sinoči dejala Ljudmila Novak.

https://twitter.com/LjudmilaNovak/status/1478265015715221504

 

Na  provokativno vprašanje zakaj ne bo kandidirala za predsednico Slovenije je Novakov odgovorila: “Sem rekla,  da vrata sem še vedno pustila priprta. Res pa je da se jaz zaradi te funkcije bom počutila nič boljše in nič slabše, torej te funkcije jaz v resnici ne potrebujem. Če me pa Slovenija potrebuje me pa želijo nekateri prepričat. Bom rekla, da bo pustila vrata priprta”.  Novakova je povedala, da vsekakor na predsedniških volitvah ne bi nastopila kot strankarska kandidatka ampak s podpisi volivcev. Nato se je vsulo na družbenih omrežjih.

“Ljudmila Novak je ekstremistični levici postavila ceno svoje kandidature. Zanjo naj “organizirajo ljudstvo”. To ni najbolj preprosta operacija, če imaš v kampanji čisto druge taktične cilje in ti je Ljudmila Novak zgolj orodje za njihovo doseganje,” je na Twitterju zapisal Libertarec.

Na vprašanje ali bi jo pri morebitni kandidaturi podprl tudi Janez Janše je Novakova odgovorila na kratko: “Dvomim”.  Njen dvom je bil, sodeč po današnjem odzivu Janeza Janše, upravičen. “Vedno, ko se Nova Slovenija malo povzpne po lestvicah javnega mnenja, botri brž angažirajo Ljudmila Novak, da jim odžene volivce,” –  se je na sinočnji nastop na Twitterju  odzval  Janez Janša, ki je Ljudmilo Novak obtožil, da odganja volivce NSI.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1478281140599410688

 

https://twitter.com/StudioCity_/status/1478426256395939850

Novakova je sinoči demistificirala tudi razpravo v družini EPP glede resolucije o vladavini prava v  Sloveniji. Dejala je, da se je vzdržala zato, ker je prevečkrat omenjena odgovornost vlade, čeprav sama ocenjuje, da gre pri kršitvah izključno za osebno odgovornost Janeza Janše, kar je povedala tudi v interni razpravi  v poslanski skupini EPP.  Sicer pa vsebino resolucije podpira.

COMMENTS

Wordpress (0)