Ponovoletna konferenca Zorana Jankovića: “Jaz sem prepričan, da bo leva opcija zmagala na volitvah in med sabo naj se zmenijo, kdo je tisti prvi človek”- Zoran Janković o Robertu Golobu, napovedi volilnega rezultata in o pobudi za tako imenovano “župansko listo” – “Jaz sem probal tri mesece preživeti v državnem zboru – nikoli več” – TOPNEWS.si

Ponovoletna konferenca Zorana Jankovića: “Jaz sem prepričan, da bo leva opcija zmagala na volitvah in med sabo naj se zmenijo, kdo je tisti prvi človek”- Zoran Janković o Robertu Golobu, napovedi volilnega rezultata in o pobudi za tako imenovano “župansko listo” – “Jaz sem probal tri mesece preživeti v državnem zboru – nikoli več”

Ponovoletna konferenca Zorana Jankovića: “Jaz sem prepričan, da bo leva opcija zmagala na volitvah in med sabo naj se zmenijo, kdo je tisti prvi človek”- Zoran Janković o Robertu Golobu, napovedi volilnega rezultata in o pobudi za tako imenovano “župansko listo” – “Jaz sem probal tri mesece preživeti v državnem zboru – nikoli več”

Zoran Janković je na prvi konferenci po novem letu komentiral tudi politično dogajanje predvsem povezano z levo sredino , Robertom Golobom in tudi kaj je z iniciativo o povezovanju županov pred volitvami in tako imenovani županski listi. “Najprej je treba počakat , da se vidi, kaj je samo govorjenje, kaj je pogovarjanje in kaj bo pa dejstvo.Ta ideja o povezovanju županov je kar dolga, tudi jaz sem to idejo imel in potem se morajo v bistvu župani odločit ali bodo šli na parlamentarne volitve, kaj je njihova želja ali bodo pač člani državnega zbora. Jaz sem probal tri mesece preživeti v državnem zboru – nikoli več. To sedaj povem , zame pač to ni In po mojem mnenju večina županov enako razmišlja kajti navajeni smo tega operativnega dela urejanje kanalizacije , ceste pločnikov kolesarskih stez ali pa vrtičkov kot je bilo sedaj rečeno. Ne vem še kaj je ne vem nič o tem, jaz sem dobil tudi vabilo, ki je bilo pač ciklostirano vabilo, sem se zahvalil. Tega se ne bom udeležil, ker sem povedal – mene v državni politiki več ni”.

Zoran Jankovič je odgovarjal tudi na vprašanje ali se je v zadnjem času srečal z Robertom Golobom: “Treba je vprašat Roberta Goloba, srečanja še nisem imel z njim in tudi ne vem, če bom javno objavil, ko bom z njim imel srečanje, ker konec koncev se bo on angažiral, če se bo angažiral, ne pa  jaz. Je pa na tej levi opciji zame nujna povezava, predvsem zaradi tega, ker bodo programi po moji oceni zelo podobni. Jaz sem prepričan, da bo leva opcija zmagala na volitvah in med sabo se naj zmenijo kdo je tisti prvi človek, ki bo lahko predvsem pripeljala čim večje število državljanov na volitve. Jaz tudi računam na civilno družbo predvsem tisto, ki je sodelovala na referendumu pri zakonu o vodah , da se tudi angažiral in da pripelje čim več državljanov na volitve. Jaz sem bom pa tudi angažiral, kar je v moji moči, da bom ljudi pozval na volišče.”
Glede možnosti, da bi Robert Golob prevzel stranko Pozitivna Slovenija pa Janković odgovarja:”Povedal sem že na lanskem srečanju, da sem govoril nazadnje z njim, ko je na vaši televiziji imel nastop ena na Ena in sem mu čestital po tem nastopu in tudi javno povedal, da  je stranko je ustanovilo pač toliko in toliko posameznikov in on je bil podpredsednik stranke, sam se bo odločil ali bo delal novo stranko ali bo to (PS op.av.)  ali bo šel s kom drugim . Zaenkrat je to dosti. Mislim pa da je treba njemu prepustit da on pove ko bo hotel za moj okus je karkoli izjaviti na to malo prezgodaj. Tudi moj kolega prijatelj Čeferin se je angažiral na volitvah njegov intervju je bil izjemno dober odmeven in zelo preprosto on bo tudi pozival na volitve proti taki vladi, ki spodbuja sovraštvo delitve in podobno. In jaz se kar strinjam,” je med drugim dejal Janković.

 

COMMENTS

Wordpress (0)