Na desni slavijo “prevzem” RTV-ja in ga primerjajo s “padcem berlinskega zidu” – “Tranzicijska levica bo imela v “svoji javni hiši” vsaj nekaj nadzora z druge strani,” pa so v komentarju z naslovom: “Fevd RTV Slovenija ogrožen, in to tik pred volitvami,” zapisali na portalu Domovina – TOPNEWS.si

Na desni slavijo “prevzem” RTV-ja in ga primerjajo s “padcem berlinskega zidu” – “Tranzicijska levica bo imela v “svoji javni hiši” vsaj nekaj nadzora z druge strani,” pa so v komentarju z naslovom: “Fevd RTV Slovenija ogrožen, in to tik pred volitvami,” zapisali na portalu Domovina

Na desni slavijo “prevzem” RTV-ja in ga primerjajo s “padcem berlinskega zidu” – “Tranzicijska levica bo imela v “svoji javni hiši” vsaj nekaj nadzora z druge strani,” pa so v komentarju z naslovom: “Fevd RTV Slovenija ogrožen, in to tik pred volitvami,” zapisali  na portalu Domovina

Državni zbor je v ponedeljek  zvečer imenoval 13 od skupno 29 članov programskega sveta RTV Slovenija. Ker iz kvote kandidatov, ki jih predlagajo politične stranke, niso imenovali nikogar od pretendentov KUL strank, je bila točka sprva umaknjena z glasovanja.

Po ponedeljkovi potrditvi pa je slišati plaz kritik, da so imenovanja nezakonita, zaradi česar so poslanci koalicije KUL in NeP protestno zapustili sejo. Na desni “prevzem” RTV-ja primerjajo s padcem berlinskega zidu. Čas je za informativni fair play je bil eden od zapisov na Twitterju.

Sicer pa imenovanje novih članov programskega sveta “že deluje”. V ponedeljke zvečer je TV Slovenija gostila predsednika države Boruta Pahorja, ki sta ga vodila Igor Pirkovič in Tanja Starič. En desni in eden lev novinar, kot bi se reklo v televizijskem žargonu. Pogovor s predsednikom vlade Janezom Janšo nocoj pa naj bi vodil Jože Možina.

“Poraz kučanije na RTVSLO ! Nikoli več ne bo tako kot je bilo. DZ je potrdil kandidate za Programski in NS svet. Poleg TV bo nujno normalizirati tudi anarhistični Val 202,” je  zadevo komentiral borec proti drugemu tiru Vili Kovačič.

Čestitke  novoizvoljenima predstavnikoma Programskega sveta RTV Slovenija in Nadzornega sveta RTV SLO, Vanetu Gošniku in Alenki Vodončnik, ki ju je predlagala stranka SNS je izrazil tudi Zmago Jelinčič.

Programski svetnik Vane Gošnik se je znašel na udaru, češ, da ne plačuje niti  RTV prispevka, kar je zanikal z argumentom, da to ne drži, saj  mu ga rubijo.

“Fevd RTV Slovenija ogrožen, in to tik pred volitvami,” pa je v uredniškem komentarju zapisal portal Domovina.je, ki sicer bolj naklonjen zmernemu delu desnega političnega prostora. Komentar je zanimiv, saj kritike pomirja z argumentom , da je “strah, da bo desnica »prevzela« RTV Slovenija ali jo celo spremenila v »novo Novo24TV« povsem odveč. Za kaj takega bi morali namreč zamenjati več kot pol kolektiva informativnega programa,” med drugim piše Domovina.je.

 

COMMENTS

Wordpress (0)