(VIDEO) Pred državnim zborom že od devetih zjutraj napovedan velik protest proti sprejemu zakona PKP 10 – “Tokrat se bo prvič zbrala večina struktur, ki se bori proti korona farsi”- Sodelovanje napovedali tudi Zoran Stevanović, Anica Bidar ter pevec Werner Brozovič – TOPNEWS.si

(VIDEO) Pred državnim zborom že od devetih zjutraj napovedan velik protest proti sprejemu zakona PKP 10 – “Tokrat se bo prvič zbrala večina struktur, ki se bori proti korona farsi”- Sodelovanje napovedali tudi Zoran Stevanović, Anica Bidar ter pevec Werner Brozovič

(VIDEO) Pred državnim zborom že od devetih zjutraj napovedan velik protest proti sprejemu zakona PKP 10 – “Tokrat se bo prvič zbrala večina struktur, ki se bori proti korona farsi”- Sodelovanje napovedali tudi Zoran Stevanović, Anica Bidar ter pevec Werner Brozovič

Čeprav se izredna seja  DZ, na kateri bodo med drugim obravnavali predlog zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19, predlog zakona o debirokratizaciji ter predloge sklepov o imenovanju članov programskega sveta RTV Slovenija začenja ob 10 so protestniki svoj prihod napovedali že za deveto uro.

Tokrat napovedujejo skupni nastop na protestu vsi glavni nasprotniki ukrepov proti kovidu med njimi tudi Zoran Stevanović. “Tokrat se bo prvič zbrala večina struktur, ki se bori proti korona farsi,” je  dejal eden od udeležencev v pozivu na protest.” .  V videu, ki so ga posneli ob tej priložnosti, je Stevanović dejal, “da je današnji ponedeljek eden najpomembnejših dni v zgodovini Slovenije”.

“Peščica ljudi v parlamentu pijanih od oblasti želi sprejeti zakon , ki nosi ime PKP10. Gre za genocid zavit v celofan lažnih bombončkov. Gre za vso zlobo , temo in pa delitve zadnjih 30 let združenih v en dokument. Gre za podlago za nesluten odvzem svobode za diskriminacijo in pa izsiljevanje. Gre za uzakonitev nezakonite turture. Gre predvsem za to, da bodo imeli omejeni neomejeno moč. Večkrat sem vam obljubil, da bom tam , ko se bo to sprejemalo v vetru dežju snegu. Sam, če bo treba , danes nekaj vem zagotovo ne bom sam,”je dejal Stevanović.

Anica Bidar pa je, prav tako kot Stevanović, dejala, da je v “ponedeljek izredno pomemben dan za vse nas zato se dobimo pred parlamentom”. “Ni važno kdo je kdo ni važno čigav je kdo , bodimo en dan samo ljudje. Če je skrajni  desničar in bivši sodnik na evropskem sodišču Boštjan M. Zupančič dojel, in javno povedal, da to kar se danes izvaja je samo izvajanje genocida, potem vemo za kaj se gre in upam , da je zdaj končno vsem jasno kje je bistvo. Manj strašna noč je v črni zemlji truli, kot so pod svetlim soncem sužni dnovi”.

https://twitter.com/danilo3been/status/1474897498472919049

Predlog zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19 med drugim predvideva enkraten solidarnostni dodatek za upokojence s pokojninami do 714 evrov, kmete brez pokojnin v starosti nad 65 let, invalide in vojne veterane, pa tudi mesečni dodatek za pripadnike sil za zaščito in reševanje ter za dijake in študente, ki pomagajo pri oskrbi bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah. Podaljšuje tudi lanske turistične bone, in sicer do konca junija 2022.

Čeprav v predlogu zakon ni predvideno obvezno cepljenje se je med nasprotniki kovid ukrepov razširil glas, da gre tokrat za skrite ukrepe, ki naj bi dali podlago “za še večjo depresijo”.

Poleg tega v dopolnjeni obliki, ki jo je minuli teden potrdil odbor za finance, prinaša začasno zvišanje najvišjega plačnega razreda za zdravnike in zobozdravnike s 57. na 63. plačni razred. Prav obravnava dopolnil, ki niso bila skladna s poslovnikom DZ, je na odboru pripeljala do obstrukcije dela opozicije.

Predlog novele zakona o DDV je medtem vlada pripravila, potem ko je njenemu prejšnjemu predlogu julija v DZ zmanjkal le glas podpore. Med drugim v nacionalno zakonodajo prenaša več evropskih direktiv, uvaja pa tudi nekatere spremembe pri obdavčitvi kmetov, pri nakupu električnih vozil v podjetjih in pri izročanju računov.

O predlogu zakona o debirokratizaciji, ki naj bi olajšal dostop do javnih storitev in ukinil nekatera administrativna bremena, so poslanci razpravljali že na redni seji sredi tega meseca, a niso opravili tretjega branja, ki jih tako čaka danes.

Prav tako je z zadnje redne seje na danes prestavljeno odločanje o imenovanju članov programskega in nadzornega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTV Slovenija). Predsednik DZ Igor Zorčič namreč tedaj sklepov o imenovanju kandidatov, ki jih predlagajo politične stranke, zaradi njihove neskladnosti z zakonom o RTV ni dal na glasovanje.

COMMENTS

Wordpress (0)