(VIDEO) Zoran Janković za dogajanje obtožil Janeza Janšo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zoran Janković za dogajanje obtožil Janeza Janšo

(VIDEO) Zoran Janković za dogajanje obtožil Janeza Janšo

Ljubljanski župan Zoran Janković je zatrdil, da se hišne preiskave, ki so jih kriminalisti danes opravili tudi na njegovem domu, ne nanašajo nanj ali kogar koli drugega z mestne občine. Tarča preiskovalcev je bila Jankovićeva žena Mija Janković, preiskovalce pa so zanimali plačani računi, je pojasnil. Za dogajanje je obtožil premierja Janeza Janšo.

Kot je na redni tedenski novinarski konferenci v Ljubljani danes povedal Janković, so kriminalisti na njegovem domu v Ljubljani danes pozvonili okoli 6. ure. “Zame je bilo presenečenje, da tokrat niso rabili mene, ampak so preverjali posamezne račune pri soprogi,” je dejal. Obiskali so tudi ženin butik.

Po Jankovićevih besedah so kriminalisti potrkali tudi na vrata njegovega sina Damijana Jankovića in njegove partnerice Ursule Gavish. Tudi tam so delo opravili korektno. Preiskave po besedah župana potekajo tudi na družbi Electa.

Po oceni Jankovića so bili preiskovalci “izjemno korektni”, več pripomb pa ima na samo vsebino obtožb. “Trdim, da je, kar piše v obtožnici, prazno in nič ne bo iz tega,” je poudaril.

Preiskovalci so odnesli 32 plačanih računov in telefon. Pri tem je Janković poudaril, da bi lahko te račune dobili tudi v banki ali v podjetju. Obiski na domu so po njegovem odveč, povzel pa je besede svojega odvetnika Janeza Koščaka, da se je začela predvolilna kampanja. “Žal mi je žene in otrok,” je dejal in za dogajanje obtožil premierja Janeza Janšo.

Na generalni policijski upravi so pojasnili, da preiskujejo sum kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki se nanaša na oškodovanje gospodarske družbe. To sta jo fizični osebi obvladovali preko lastništva poslovnih deležev in poslovodnih funkcij, z različnimi finančnimi transakcijami iz oškodovane družbe na novoustanovljeno družbo in drugo družbo, ki ju je obvladoval eden od osumljencev, pa je bila pridobljena premoženjska korist v višini 1,24 milijona evrov.

Novinarsko konferenco si lahko ogledate v nadaljevanju:

COMMENTS

Wordpress (0)