(VIDEO) Kakšno po sporočilo šefa poslanske skupine SDS Krivca ostalim koalicijskim partnerjem pred glasovanjem o interpelaciji ministra Vizjaka? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kakšno po sporočilo šefa poslanske skupine SDS Krivca ostalim koalicijskim partnerjem pred glasovanjem o interpelaciji ministra Vizjaka?

(VIDEO) Kakšno po sporočilo šefa poslanske skupine SDS Krivca ostalim koalicijskim partnerjem pred glasovanjem o interpelaciji ministra Vizjaka?

Okoljski minister Andrej Vizjak uživa podporo celotne poslanske skupine SDS, je v državnem zboru poudaril vodja poslancev SDS Danijel Krivec. Podporo Vizjaku so po aferi Glupi davki sicer odrekli v koalicijski NSi. Krivec danes ni želel špekulirati, kako bodo glasovali poslanci NSi, je pa poudaril, da v parlamentu odločajo poslanci, ne pa obrambni minister in prvak NSi Matej Tonin.

“Tonin je minister v vladi, ampak v parlamentu odločajo poslanci in ne minister Tonin. Ne vidim težave, da poskuša predstaviti svoje videnje situacije, ni pa to zavezujoče za nikogar, tudi za nas ne,« pa je vodja poslancev SDS odzval na besede prvaka NSi Mateja Tonina, ki je večkrat jasno izrazil željo, da bi Vizjak odstopil že pred glasovanjem o interpelaciji.

Glede očitkov navedenih v interpelaciji v SDS sicer menijo, da so brezpredmetni. Dobro delo Vizjaka v sedanjem mandatu po njihovih besedah ni pod vprašajem. Besede Vizjaka, da bodo »sodniku jajca strli«, ki jih je izrekel v pogovoru s poslovnežem Bojanom Petanom pa je označil za neprimerne izraze, a da so bili izrečeni v neformalnem pogovoru.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je na novinarski konferenci dejal, da je okoljski minister Andrej Vizjak v svojem mandatu vzpostavil boljši trend na področju okolja in prostora. V skladu z napovedmi so poslanci SDS po njegovih besedah preučili Vizjakov odgovor na interpelacijo: “V svojih odgovorih nas je v celoti pomiril in prepričal. Kot smo rekli, dobro dela v dosedanjem mandatu, to sploh ni pod vprašajem, kar pa se tiče zadev, ki se mu očitajo v interpelaciji, pa menimo, da so brezpredmetne.”

Ob tem  je Krivec opozoril, “da so prisluškovanja v zasebnih pogovorih problematična in če bomo pristali na ta diskurz, bomo imeli v tej državi v prihodnosti velik problem. Če pristanemo na to, da so nezakoniti prisluhi instrument izpodbijanja kredibilnosti, je Slovenija na nevarni poti.”

Odziv stranke Levica in koalicije KUL glede interpelacije Vizjaka in ostalih aktualnih zadevah:

COMMENTS

Wordpress (0)