“SMC oz. Konkretno bi lahko zanimalo ali je ta nakup stal več od Janševega nakupa njihove podpore njegovi vladi” – Bogdana Biščaka skrbi cena “prestopa” poslanke Mateje Udovič – TOPNEWS.si

“SMC oz. Konkretno bi lahko zanimalo ali je ta nakup stal več od Janševega nakupa njihove podpore njegovi vladi” – Bogdana Biščaka skrbi cena “prestopa” poslanke Mateje Udovič

“SMC oz. Konkretno bi lahko zanimalo ali je ta nakup stal več od Janševega nakupa njihove podpore njegovi vladi” – Bogdana Biščaka skrbi cena “prestopa” poslanke Mateje Udovič

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec poudarja, da je stranka pripravljena na državnozborske volitve in se bo nanje podala samostojno. Ob tem ne zavračajo morebitnega pred- ali povolilnega sodelovanja, je pojasnila Pivčeva. Zgolj predvolilno povezovanje, ki bi strankam omogočilo prestop parlamentarnega praga, pa ocenjuje kot nesmiselno.

Po besedah Pivčeve, sicer nekdanje kmetijske ministrice in nekdanje predsednice DeSUS, so tudi že izbrali kandidate, ki se bodo za sedež v parlamentu potegovali v posameznih volilnih okrajih. Ob tem poudarja, da se bo stranka na volitve podala samostojno, a da so se o sodelovanju po volitvah pripravljeni pogovarjati z vsemi, ki bodo za to izkazali interes.

Prepričana je namreč, da v Sloveniji primanjkuje “volje po pogovoru in sodelovanju, spoštovanju različnih mnenj, tudi različnih ideoloških pripadnosti”.

Zato kot nekorektno ocenjuje, da bi stranka zavrnila pogovore s tistimi, ki jih k temu povabijo, tudi z Zavezništvom za politično sredino. Pivčeva tako pozdravlja povezovanje sredinskih strank in oblikovanje močnega sredinskega zavezništva, ki bi po njenih besedah predstavljalo alternativo tako levemu kot desnemu ideološkemu političnemu polu. “Nikakor pa ne pozdravljam pragmatičnega preračunavanja, kalkuliranja, kjer bi se povezali zgolj zato, da prestopimo parlamentarni prag,” je zatrdila.

Prestop v stranko je v torek naznanila tudi poslanka SMC Mateja Udovč, na novinarsko vprašanje, ali se o prestopu pogovarjajo tudi s poslancem DeSUS Ivanom Hršakom, pa je Pivčeva odgovorila, da se o morebitnih nadaljnjih prestopih katerega izmed zdajšnjih poslancev konkretno še niso pogovarjali, a da je s strani nekaterih poslancev izkazan interes za morebitno sodelovanje.

Vodja poslanske skupine SMC-ja Gregor Perič je prestop poslanke Mateje Udovč v stranko Naša dežela označil za logično in racionalno potezo, ki obenem ne bo zamajala delovanja koalicije. Kot je pojasnil Gregor Perič, bo namreč na kandidatni listi, ki se v okviru gibanja Povežimo Slovenijo oblikuje za nastop na parlamentarnih volitvah, veliko kandidatov, ki imajo svojo prepoznavnost, zato bo konkurenca velika.

Na združitvenem kongresu SMC-ja in GAS-a nastala stranka Konkretno v poslanski skupini SMC-ja sicer po Peričevih besedah niso bili obveščeni o odločitvi poslanke Mateje Udovč in so zanjo izvedeli iz medijev. Udovč je bila namreč še prisotna na združitvenem kongresu strank SMC in GAS v novo stranko Konkretno, v poslanski skupini pa niso zaznali indicev, ki bi nakazovali njeno odločitev, je pojasnil Perič.

“Če prav razumem si hoče Pivčeva z nakupom Udovčeve priboriti nastopanje med parlamentarnimi strankami v predvolilnih RTV soočenjih. SMC oz. Konkretno bi lahko zanimalo ali je ta nakup stal več od Janševega nakupa njihove podpore njegovi vladi,” pa je na Twitterju  “izrazil svojo skrb” Bogdan Biščak, .

Poslanka Udovč iz SMC prestopila v Našo deželo Aleksandro Pivec bo sicer še naprej bo podpirala delo aktualne koalicije za skupno dobro

Stranka po njenih besedah trenutno šteje nekaj več kot 2000 članov, za zdaj so ustanovili 80 lokalnih odborov, kar po mnenju Pivčeve kaže na to, da mora stranka ostati stabilna za daljše obdobje in ne zgolj za obdobje enkratnih volitev.

COMMENTS

Wordpress (0)