(VIDEO)Tranzicija moči – nemški slog: Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel namerava izdati politično avtobiografijo – TOPNEWS.si

(VIDEO)Tranzicija moči – nemški slog: Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel namerava izdati politično avtobiografijo

(VIDEO)Tranzicija moči – nemški slog: Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel namerava izdati politično avtobiografijo

Na družbenih omrežjih  se je pojavil posnetek končnega slovesa Angele Merkel, ki je novemu kanclerju zgolj stisnila pesti za srečo novemu nemškemu kanclerju Olafu Scholzu in odšla.  Stisk pesti se pri Nemcih tako kot pri nas  imenuje se “pritiskanje palcev”.  Ko vam bodo Nemci želeli zaželeti srečo, vam zagotavljajo, da vam bodo “zelo pritisnili palce”.

Nemška skromnost je navdušila predvsem, ker ni bilo nobene ceremonije ob  inavguraciji novega kanclerja. Nekateri pa so se spomnili tranzicije oblasti v ZDA, ko so Trupovi privrženci vdrli  kongresno palačo in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev.

Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel namerava izdati politično avtobiografijo, je danes za tednik Der Spiegel povedala njena dolgoletna tesna sodelavka Beate Baumann. V avtobiografiji se bo dolgoletna kanclerka osredotočila predvsem na ključne trenutke svoje politične kariere, je dodala.

 

 

“Kanclerka si ne želi pripovedovati o celotnem svojem življenju. Želi pa ključne politične odločitve razložiti s svojimi besedami in se ozreti nazaj na svojo življenjsko pot,” je povedala Baumannova.

Knjiga bo skupen projekt Merklove in Baumannove, ki je z njo delala skoraj 30 let. Baumannova pričakuje, da bo pisanje knjige trajalo od dve do tri leta. Založbe zaenkrat še nista izbrali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Merklova je vodila nemško vlado od leta 2005 do srede, ko jo je na tem položaju nasledil socialdemokrat Olaf Scholz. V vlogi kanclerke se je morala v zadnjih 16 letih soočiti s številnimi političnimi izzivi, med pomembnejšimi so bili finančna in migrantska kriza ter pandemija covida-19.

Baumannova spremlja Merklovo že praktično od njenih prvih korakov v politiki. Napisala je tudi nekaj pomembnejših govorov nekdanje kanclerke in večkrat sodelovala pri strateških odločitvah.

COMMENTS

Wordpress (0)