“Variant je več, tudi jaz jih slišim, tako, da pustimo času čas”- Poslanec Branko Simonovič o špekulacijah, da bo kandidiral na listi Počivalškove Konkretno in o tem ali bo podpisal za DeSUS – TOPNEWS.si

“Variant je več, tudi jaz jih slišim, tako, da pustimo času čas”- Poslanec Branko Simonovič o špekulacijah, da bo kandidiral na listi Počivalškove Konkretno in o tem ali bo podpisal za DeSUS

“Variant je več, tudi jaz jih slišim, tako, da pustimo času čas”- Poslanec Branko Simonovič o špekulacijah, da bo kandidiral na listi Počivalškove Konkretno in o tem ali bo podpisal za DeSUS

V zadnjem času se vse bolj glasne  govorice, da nihče od poslancev poslanske skupine DeSUS naj ne bi prispeval  podpisov za prihajajoče volitve, kar bi pomenilo bi stranka  ostala brez  treh poslanskih podpisov potrebnih za volitve oziroma za vložitev kandidatur.  To bi pomenilo, da bi stranka morala kandidatno listo podkrepiti z 200 podpisi članov, kar sicer za DeSUS ne bi bil velik zalogaj.  Branko Simonovič, ki je danes novinarjem predstavljal stališče glede podpore zakonu je  na vprašanje ali držijo informacije, da poslanska skupina bo prispevala treh podpisov za stranko.

“Glejte to so neke špekulacije.  Je pa res , da je v naš stranki prišlo do nekih trenj že zdavnaj. To se vleče že od 19. januarja 2020, ko je bila, ko je bila doktor Aleksandra Pivčeva izvoljena za predsednico. Takrat so se volili tudi člani sveta stranke kot izvršnega odbora in ti gospodje so prišli notri zaradi nekih drugih interesov in ne zaradi interesov zaradi katerih  je bil DeSUS ustanovljen.  In očitno dobivajo pomoč in meljejo in meljejo  naprej in najraje bi oni poslance kar ukinili, če bi lahko”.

Na konkretno vprašanje ali bo  prispeval spoj podpis Simonovič odgovarja: “Glejte meni je cilj,  da pridemo s temi projekti, ki so ključnega pomena za stranko DeSUS se pravi dolgotrajna oskrba, druga zadeva mi imamo še vedno 13 maja vložen zakon o odpravi krivic upokojencem, ko se niso pokojnine usklajevale. In zakon o dolgotrajni oskrbi blokira ravno ta naš zakon, da še nismo na vrsti. Nenazadnje tudi PKP 10 je pred nami, ki ga tudi ta zakon blokira. Tam so pa še dve zadeve pomembne za DeSUS ena je ta, da bomo vložili napotkom varuha človekovih pravic glede nekega rangiranja človekovih pravic, opredeljeno kaj je kaj in dodaja dodatek za tiste z najnižjimi pokojninami. To so ključne točke, ki bi jih želeli izpeljati in šele na podlagi tega bodo sledile neke odločitve”.

Ali lahko vaša stranka računa na vašo podporo je bila vztrajna novinarka A Kanala.

“Na tak način, da  nekdo na nacionalni televiziji reče , da nas ne potrebuje?. Pač to je njihova odločitev. Ampak vedno vedite, DeSUS je moja prva in edina stranka do sedaj. Notri sem od leta 1994 in da mi ni vseeno in je potrebno te stvari razčistit na pristojnih mestih in ne preko medijev”.

Ampak pravijo, da boste kandidirali pri SMC-ju o tem se špekulira: “Variant je več, tudi jaz jih slišim tako, da pustimo času čas”.

Potekajo pa pogovori…?

“Glejte jaz sem vedno pristaš bil, da se o vsakim pogovarjam, ker spoštujem vse, tudi če nekdo drugače razmišlja, ne sovražim pa nobenega na ta način”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)