(V ŽIVO) Zdravko Počivalšek v Celju danes “Konkretno” čisti sledi za SMC-jem – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Zdravko Počivalšek v Celju danes “Konkretno” čisti sledi za SMC-jem

(V ŽIVO) Zdravko Počivalšek v Celju danes “Konkretno” čisti sledi za SMC-jem

V prostorih Celjskega sejma danes popodne poteka združitveni kongres strank SMC in GAS.Še pred združitvenim kongresom bodo namero za združitev z GAS najprej potrjevali na zaprtem kongresu SMC.

Stranki SMC in GAS bosta oblikovali novo, skupno stranko. Njeno vodenje bo  prevzel zdajšnji predsednik SMC Zdravko Počivalšek, podpredsednik pa bo zdajšnji prvak GAS Alojz Kovšca. Oba verjameta v potencial nove, v gospodarski razvoj usmerjene stranke. Zdajšnji predsednik SMC Zdravko Počivalšek pa je prepričan, da bo stranka, ki v središče programa postavlja gospodarski razvoj Slovenije, na volitvah “igrala osrednjo vlogo”.

SMC bo danes tako izpeljali samoukinitveni kongres, na katerem se bo združila z Gospodarsko aktivno stranko in si nadela novo ime – Konkretno.  Stranka ima, kot so sobotni intervju z Zdravkom Počivalškom povzeli v Delu, “več kot 600.000 evrov na transakcijskem računu in spremembe v medijskem prostoru ter vse večji pomen družbenih omrežij bodo izkoristili za volilno kampanjo. V njej bo Konkretno merila na sredino, na volivke in volivce, ki niso naklonjeni ekstremomm”.

Napoveduje povezovanje z drugimi strankami in gibanjem Povežimo Slovenijo. Kandidatne liste za državnozborske volitve na tokratnem kongresu stranka še ne bo potrjevala. Kot so pojasnili v SMC, bodo končno listo kandidatov sestavili po opravljenih pogovorih o morebitnem sodelovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo, v katerem že sodeluje nekaj list, posameznikov in strank, med drugim SLS, Nova ljudska stranka in Zeleni Slovenije.

Javnomnenjska podpora obeh strank je sicer trenutno precej nizka. SMC se že mesece ne more pobrati z dna javnomnenjskih lestvic, medtem ko zunajparlamentarne GAS te bolj ali manj sploh ne zaznajo. Kljub temu je Počivalšek prepričan, da bo stranka, ki v središče programa postavlja gospodarski razvoj Slovenije, na volitvah “igrala osrednjo vlogo”.

COMMENTS

Wordpress (0)