(V ŽIVO) “Pa saj ni nujno, da protest vrže vlado dol takoj, čeprav je tudi to možno in se je v zgodovini že dogajalo,” pravi Zoran Stevanović, ki danes  Trgu republike  prireja “festival svobode” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Pa saj ni nujno, da protest vrže vlado dol takoj, čeprav je tudi to možno in se je v zgodovini že dogajalo,” pravi Zoran Stevanović, ki danes  Trgu republike  prireja “festival svobode”

(V ŽIVO) “Pa saj ni nujno, da protest vrže vlado dol takoj, čeprav je tudi to možno in se je v zgodovini že dogajalo,” pravi Zoran Stevanović, ki danes  Trgu republike  prireja “festival svobode”

“Pomembno je da v parlamentu vidijo koliko ljudi v resnici nasprotuje temu njegovemu zločinu. da doživijo pritisk in premislijo o sprejemu zakona, da premislijo o teh ukrepih na škodo ljudi. Pomembno je da ljudje doživijo občutek svobode v času trajanja protest,” je v mobilizacijskem govoru pred današnjim protestom, ki je napovedan  pet minut pred dvanajsto na Trgu republike, povedal Zoran Stevanović.

Kot je mogoče razbrati iz sporočila na Facebooku stranke  Resni.ca si gre predvsem za nasprotovanje PKP10.   “Zakon, ki nosi ime PKP10 je naša smrtna obsodba. Podpisati jo nameravajo krokarji v parlamentu, ki igrajo bogove. Morajo nas videti v ogromnem številu, mora se jim zatresti roka, če bodo to želeli storiti. Pokažimo jim, da je konec!

Ne bomo sami, v soboto 4.12. ob 11.55 se bomo povezali v svetovno silo. V mnogih državah se bodo organizirali protesti: Finska, Velika Britanija, Nizozemska, Španija, Portugalska, ZDA, Kanada, Južna Afrika, Rusija, Nemčija, Francija, Irska, Italija, Mehika, Japonska, Romunija, Avstrija, Avstralija … in Slovenija. Sodelujemo s temi gibanji, ki nam izražajo polno podporo. Samo združeni lahko vstanemo!,” so med drugim zapisali na spletni strani stranke Resni.ca na Facebooku.

Podporo protestu sta, preko video posnetkov, napovedala hrvaški poslanec v Evropskem parlamentu Ivan Vilibor Sinčič in Martin Rutter, organizator množičnih protestov v Avstriji.

COMMENTS

Wordpress (0)