Se Sebastian Kurz poslavlja od politike? – TOPNEWS.si

Se Sebastian Kurz poslavlja od politike?

Se Sebastian Kurz poslavlja od politike?

Sebastian Kurz naj bi ob preiskavah korupcije odstopil z vseh političnih funkcij, ki jih zaseda. Kurz je prejšnji mesec zaradi pritiska ob korupcijskem škandalu zapustil mesto avstrijskega kanclerja, poroča pa se, da bo odstopil tudi z vloge vodje Ljudske stranke (ÖVP). Informacijo so za APA potrdili tudi v krogih blizu stranke.

Zamenjal naj bi ga notranji minister Karl Nehammer, ki bo verjetno prevzel mesto vodje ÖVP.

G. Kurz naj bi odstopil, ker je bi izgubil “navdušenje” nad političnim udejstvovanjem zaradi obtožb o korupciji, prav tako pa naj bi želel več časa preživeti s svojim novorojenim sinom.

Kurz obenem še zmeraj zanika obtožbe, da je porabil vladni denar za zagotavljanje ugodnih volitev v časopisu. Ob odstopu je prejšnji mesec dejal, da je “zdaj potrebna stabilnost” ter, da se za rešitev iz slepe ulice se želi umakniti, da prepreči “kaos”.

Dejal je tudi, da bo še naprej vodja svoje stranke in sedel v parlamentu, ter da se bo boril proti obtožbam proti njemu. “V prvi vrsti pa bom seveda izkoristil priložnost, da ovržem obtožbe proti meni.”

Sebastian Kurz je postal vodja ÖVP maja 2017. Stranko je vodil do zmage na avstrijskih volitvah pozneje istega leta. Obtožbe o korupciji se nanašajo na obdobje med letoma 2016 in 2018, po katerih naj bi sredstva ministrstva za finance bi bila uporabljena za zagotavljanje ugodnih anket v medijih.

COMMENTS

Wordpress (0)