(VIDEO) V Srbiji z bagerjem nad protestnike – V primerjavi s sobotnim dogajanjem v Šabcu je bila blokada severne obvoznice, 29. septembra letos, “prava šala” – TOPNEWS.si

(VIDEO) V Srbiji z bagerjem nad protestnike – V primerjavi s sobotnim dogajanjem v Šabcu je bila blokada severne obvoznice, 29. septembra letos, “prava šala”

(VIDEO) V Srbiji z bagerjem nad protestnike – V primerjavi s sobotnim dogajanjem v Šabcu je bila blokada severne obvoznice, 29. septembra letos, “prava šala”

Sobotni enourna blokado cest v Srbiji, ki jo je izvedlo več okoljevarstvenih organizacij in gibanj kot izraz nezadovoljstva s sprejetjem dveh zakonov, za katera menijo, da bosta ogrozila človekove pravice in okolje, se je v nekaterih mestih spremenil v prave spopade in incidente.

Najhujši incident je je zgodil v Šabcu, kjer je prišlo do spopadov med protestniki in policijo ter protestniki in privrženci vladajoče Srbske napredne stranke (SNS). Podobno je bilo tudi v Beogradu kot v Novem Sadu, je poročal srbski BBC .

Srbska policija je pridržala nekega moškega, ki je onemogočil bageristu, da bi vozil po ljudeh.

 

 

Spomnimo na podobni protest 29. septembra letos v Ljubljani, ko je prav tako prišlo do blokade cest. Protest, ki se je začel na Trgu republike nato pa so protestniki shod nadaljevali po ljubljanskih ulicah. Najprej so se sprehodili do križišča med Gosposvetsko in Bleiweisovo cesto, nato pa po Celovški cesti nadaljevali čez Šiško proti ljubljanski severni obvoznici. Severna obvoznica med razcepoma Koseze in Zadobrova, ki so jo zasedli protestniki, je bila nekaj časa zaprta, dokler se v akcijo ni vključil vodni top.

COMMENTS

Wordpress (0)