(VIDEO)”Če bomo prišli na oblast zato, da bomo spet uporabljali neke stare vzorce leve sredine, ki se ni hotela nikomur zameriti, potem te oblasti niti ne bomo vredni” – Marjan Šarec na kongresu LMŠ tudi o tem , “da se bo po volitvah treba soočiti z razsutimi javnimi financamih in kaosom v vseh sistemih” – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Če bomo prišli na oblast zato, da bomo spet uporabljali neke stare vzorce leve sredine, ki se ni hotela nikomur zameriti, potem te oblasti niti ne bomo vredni” – Marjan Šarec na kongresu LMŠ tudi o tem , “da se bo po volitvah treba soočiti z razsutimi javnimi financamih in kaosom v vseh sistemih”

(VIDEO)”Če bomo prišli na oblast zato, da bomo spet uporabljali neke stare vzorce leve sredine, ki se ni hotela nikomur zameriti, potem te oblasti niti ne bomo vredni” – Marjan Šarec na kongresu LMŠ tudi o tem , “da se bo po volitvah treba soočiti z razsutimi javnimi financamih in kaosom v vseh sistemih”

Prvak LMŠ Marjan Šarec je na programskem kongresu stranke poudaril, da je pogled LMŠ usmerjen v čas po volitvah, ko se bo treba “soočiti z vsemi posledicami zdajšnje vladavine”, od razsutih javnih financ do kaosa v vseh sistemih. Razvojno naravnan program tako predlaga rešitve za normalizacijo, ki bo temeljila na demokratičnih vrednotah, pravi.

Kot so zapisali v programu, je poglavitni cilj stranke “razvojni preboj Slovenije, ki bo temeljil na vlaganjih v znanost in prizadevanjih za gospodarstvo z visoko vrednostjo, kajti samo to bo ljudem prineslo blaginjo”. Ob tem še v stranki poudarjajo, da se mora politika začeti ukvarjati z dobrim upravljanjem države, stroki pa prepustiti, da “v sodelovanju s politiko išče in najde prave načine soočanja s kompleksno prihodnostjo”.

Predsednik stranke Marjan Šarec je bil v uvodnem nagovoru kritičen do sedanje vlade, a je poudaril, da je treba gledati naprej. “Nova vlada bo morala opraviti zamenjave povsod tam, kjer si zdajšnji vladajoči podrejajo institucije, ki naj bi bile neodvisne in so nujne za obstoj in funkcioniranje države,” je dejal in dodal, da to ni grožnja, pač pa obljuba. “Obljuba za državo, kot si jo državljani in državljanke želimo,” je povedal in dodal: “Če bomo prišli na oblast zato, da bomo spet uporabljali neke stare vzorce leve sredine, ki se ni hotela nikomur zameriti, potem te oblasti niti ne bomo vredni.

Že v svojem kongresnem nagovoru je Šarec dejal, da so prakse na levi sredini preživete in v politiki ne moreš delovati tako, da se ne bi nikomur zameril. V izjavi po kongresu je dodatno pojasnil, da mora leva sredina povedati, kje “stvari niso v redu” in jih spremeniti. V državne ustanove so bili imenovani ljudje, ki niso izpolnjevali pogojev, zato je prav, da ljudem vnaprej povedo, da bo treba opraviti menjave, je dejal. Leva sredina je namreč po njegovih besedah skozi leta raje pogledala vstran in hotela biti vsem všečna, zato “smo danes tam, kjer smo, kar pa ne pomeni, da na desni ni nobenega kompetentnega kadra”.

V izjavi za medije je Šarec komentiral tudi izjavo predsednika stranke NSi Mateja Tonina, ki je na današnjem programskem kongresu svoje stranke napovedal, da je prihodnost Slovenije močno odvisna od rezultata njihove stranke na volitvah ter da aktualne vlade nekaj mesecev pred volitvami ne bodo razbijali. Kot je ocenil Šarec, bi, če bi bil konsistenten, Tonin “že zdavnaj izstopil iz vlade in rekel, da se te politike ne gre”. Hkrati je Šarec ocenil, da ni smiselno podpirati ene politike, ob tem pa govoriti, da boš njena alternativa.

Hkrati je zavrnil tudi Toninove očitke, da po naslednjih volitvah napoveduje kadrovske čistke, izključevanje, stopnjevanje kulturnega boja in vračanje v preteklost ter Toninovo oceno, da za takšen politični program v Sloveniji 21. stoletja ne bi smelo biti prostora. “Ob tem se lahko samo lepo nasmejem, kajti ve se, kdo v Sloveniji podpira diktaturo, ve se, kdo vztraja v tej vladi in podpira vse tisto, čemur smo priča,” je prepričan Šarec.

 

COMMENTS

Wordpress (0)