(VIDEO)”Čas je, da slovenski javnosti sporočimo, da smo pripravljeni voditi naslednjo vlado. Ko bodo volivci na prihodnjih volitvah dovolj odločno podprli Novo Slovenijo, se bomo izognili neučinkovitosti koalicije KUL in ostrini SDS,” je na kongresu NSi dejal predsednik stranke Matej Tonin – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Čas je, da slovenski javnosti sporočimo, da smo pripravljeni voditi naslednjo vlado. Ko bodo volivci na prihodnjih volitvah dovolj odločno podprli Novo Slovenijo, se bomo izognili neučinkovitosti koalicije KUL in ostrini SDS,” je na kongresu NSi dejal predsednik stranke Matej Tonin

(VIDEO)”Čas je, da slovenski javnosti sporočimo, da smo pripravljeni voditi naslednjo vlado. Ko bodo volivci na prihodnjih volitvah dovolj odločno podprli Novo Slovenijo, se bomo izognili neučinkovitosti koalicije KUL in ostrini SDS,” je na kongresu NSi dejal predsednik stranke Matej Tonin

Na današnjem digitalnem programskem kongresu so delegati NSi sprejeli osnutek programa, s katerim bo stranka nastopila na državnozborskih volitvah. Predstavili so kandidate za volitve v DZ ter opredelili položaj stranke v političnem prostoru in njeno kratkoročno politično vizijo. Najprej so udeležence kongresa nagovorili člani ministrske ekipe iz vrst NSi. “Čas je, da slovenski javnosti sporočimo, da smo pripravljeni voditi naslednjo vlado. Ko bodo volivci na prihodnjih volitvah dovolj odločno podprli Novo Slovenijo, se bomo izognili neučinkovitosti koalicije KUL in ostrini SDS,” je dejal predsednik stranke Matej Tonin.

Poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak je dejala, da je razgreto ozračje v državi tudi posledica covida-19. Zatrdila je, da se je EU potrudila, da bi države članice čim prej dobile sredstva za okrevanje, pa tudi cepiva. Spomnila je, da je osrednja tema evropskih politik zeleni dogovor. Želijo nameniti več sredstev za promet in kmetijstvo, ki bosta manj onesnaževala. Pod udarom so tudi evropske meje, je spomnila na dogajanje med Poljsko in Belorusijo. Veseli jo, da se razmere v Evropski ljudski stranki (EPP) umirjajo, pred vrati pa je tudi izbiranje novega predsednika Evropskega parlamenta. Prepričana je, da Slovenija Evropski uniji predseduje uspešno. “Seveda vas bo zanimalo, zakaj se o Sloveniji v Evropskem parlamentu govori negativno. Žal moram reči, da so nekateri najvišji predstavniki države dali sami povod za to, bom rekla … z nekaterimi ne ravno pravimi odločitvami. Seveda, kaj je boljšega za opozicijo kot to, da ima neko dobro kost za glodanje? Na žalost to škoduje našemu ugledu, podobi Slovenije v svetu,” je poudarila.

Od stranke NSi pričakuje, da odločno pove, kadar so kršene človekove pravice, vladavina prava, kadar demokracija v Sloveniji ne gre v pravo smer: “Tukaj so oči državljanov Slovenije uprte prav v Novo Slovenijo in tukaj moramo narediti še korak naprej,” je poudarila.

Osnutek volilnega programa, ki je akcijsko in delovno naravnan, niza nabor konkretnih ukrepov, ki jih želi stranka izpeljati še v zdajšnjem in nato v prihodnjem mandatu, je že pred kongresom napovedal predsednik NSi Matej Tonin. V današnjem nagovoru udeležencev kongresa je predsednik Matej  Tonin poudaril, da je NSi programsko močna stranka. “Številni gledajo neverjetne rezultate naše ministrske ekipe in se sprašujejo, kako je to mogoče? Odgovor je jasen: ker imamo izdelan program, ki ga lahko začnemo izvajati takoj, ko vstopimo v vlado,” je prepričan.

Po besedah Tonina so tudi letos pripravili natančen in realen vladni program za naslednja štiri leta. “Po naslednjih volitvah bomo partnerjem v podpis ponudili koalicijsko pogodbo. Naša ključna zahteva bo ustvariti Slovenijo kot deželo priložnosti in gospodarskega uspeha,” je napovedal.

COMMENTS

Wordpress (0)