(V ŽIVO) Petkov kolesarski protest tokrat v dveh “slikah” – Na Trgu republike javna dražba na kateri bodo prodali sliko z naslovom: “To ni grožnja s smrtjo” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkov kolesarski protest tokrat v dveh “slikah” – Na Trgu republike javna dražba na kateri bodo prodali sliko z naslovom: “To ni grožnja s smrtjo”

(V ŽIVO) Petkov kolesarski protest tokrat v dveh “slikah” – Na Trgu republike javna dražba na kateri bodo prodali sliko z naslovom: “To ni grožnja s smrtjo”

“Ob 19ih se bomo ponovno zbrali na Trgu republike, kjer bomo začeli z uradnim odštevanjem do parlamentarnih volitev od katerih nas loči samo še 21 tednov. Na Trgu republike bomo ob upoštevanju zaščitnih ukrepov naredili nekaj protestnih krogov, nato pa izvedli prvo protestno dražbo. Naslovili bomo namreč politikantski, vzvišen in povsem nestrokoven odnos, ki ga je minister Simoniti ponovno izkazal ob problematiki obnove ljubljanske Drame, in ki je privedel do odstopa njenega ravnatelja”, so zapisali v protestni ljudski skupščini.

Na javni dražbi bodo prodali sliko z naslovom “To ni grožnja s smrtjo”. “Slika, ki je inspirirana z delom znanega sodobnega umetnika Banksy-ja na simbolični ravni ponazarja uničujoč odnos ministra do kulture in napoveduje njegov neizogiben odhod v “smetiščni koš” zgodovine po naslednjih volitvah. Zbrana sredstva na dražbi bomo namenili za obnovo Drame. Prav tako bodo s svojo prisotnostjo pred parlamentom predali jasno sporočilo vladi in parlamentu, da se čas njihove strahovlade nezadržno bliža koncu,” so med drugim zapisali v sporočilu ob današnjem protestu.

Ob 20h pa bodo prek spleta in družabnih omrežij izvedli prvo v seriji javnih tribun “Glas  ljudstva”. Sporočilo protestne ljudske skupščine objavljamo spodaj v integralu:

“….V iniciativi Glas ljudstva sodeluje že 96 organizacij in na spletnem mestu https://glas-ljudstva.si/ smo že zbrali nekaj osnutkov zahtev, ki so nastale na podlagi različnih posvetovanj – tako na podlagi izvedenih Protestnih ljudskih skupščin in prispevkov različnih organizacij, kot tudi na podlagi iniciativ aktivnih prebivalk in prebivalcev.

Ker se zavedamo, da nam lahko uspe le s skupnimi močmi, vabimo vse aktivne prebivalke in prebivalce, protestnice in protestnike, kot tudi različne organizacije, da se pridružijo temu procesu in aktivno sooblikujemo civilno predvolilno kampanjo. Do konca leta bomo tako organizirali več LJUDSKIH TRIBUN, ki bodo namenjene predstavitvi obstoječih zahtev in vsebinski razpravi o njih, predvsem pa temu, da se sliši glas ljudstva, posameznikov in posameznic. Na podlagi tovrstnih pogovorov in posvetov bomo do konca leta 2021 skupaj oblikovali končne zahteve.

Javne tribune bodo potekale ob petkih ob 20. uri preko spleta. Prva tribuna bo izvedena že ta petek, torej 26. novembra 2021, ob 20.uri in bo namenjena področju: OKOLJE IN ZELENA INFRASTRUKTURA.

Na tribuni bodo sodelovali: Mateja Satler – Eko Anhovo, Andrej Gnezda – Umanotera, Lidija Živčič – Focus – društvo za sonaraven razvoj, Rajko Stupar – Civilna iniciativa – Ustavimo fracking v Sloveniji ter predstavniki več drugih organizacij.

Sodelovanje na posvetu bo možno preko:

Zoom povezave, prijave so mogoče tu: https://mautic.djnd.si/prijava-na-posvet,

Oddajanja v živo na Facebook profilu PIŠČALKA in profilih drugih organizacij, vključenih v iniciativo.

Živega prenosa na spletnem mestu www.glas-ljudstva.si.

Na tribuni bo mogoče vsem udeležencem prek aplikacij Zoom, Facebook ali YouTube sodelovati v razpravi ter podajati vprašanja in predloge.

Termini prihajajočih tribun Glas ljudstva:Petek, 26. november 2021, ob 20. uri: OKOLJE IN ZELENA INFRASTRUKTURA,

Petek, 3. december 2021, ob 20. uri: KULTURA IN MEDIJI,

Petek, 10. december 2021, ob 20. uri: DEMOKRACIJA IN VLADAVINA PRAVA,

Petek, 17. december 2021, ob 20. uri: ZDRAVSTVO IN DOLGOTRAJNA OSKRBA STAREJŠIH.

NADALJNJI KORAKI:Končne zahteve bomo posredovali vsem političnim strankam, ki bodo kandidirale na prihajajočih državnozborskih volitvah. Vse politične stranke bomo pozvali, da se do zahtev jasno opredelijo oziroma zavežejo, da jih bodo v primeru oblikovanja vlade tudi uresničile.

Pridobljene povratne informacije s strani političnih strank bomo predstavili javnosti in s tem informirali ljudi o političnih preferencah določenih strank. Tako bomo spodbujali informiranost volivk in volivcev.

Hkrati bo iniciativa Glas ljudstva izvajala tudi kampanjo za spodbujanje volilne udeležbe in s skupnimi močmi na volišča privabila rekordno število ljudi”.

COMMENTS

Wordpress (0)