“Ja, ja, jaz sem ga predlagal, noben me ni prosil. Jaz lobiram samo za tiste stvari, ki so družbeno sprejemljive in koristne” – Božo Dimnik v Tarči razkril zakaj je pri Robertu Golobu lobiral za zaposlitev brigadirja Toneta Krkoviča – TOPNEWS.si

“Ja, ja, jaz sem ga predlagal, noben me ni prosil. Jaz lobiram samo za tiste stvari, ki so družbeno sprejemljive in koristne” – Božo Dimnik v Tarči razkril zakaj je pri Robertu Golobu lobiral za zaposlitev brigadirja Toneta Krkoviča

“Ja, ja, jaz sem ga predlagal, noben me ni prosil. Jaz lobiram samo za tiste stvari, ki so družbeno sprejemljive in koristne” – Božo Dimnik v Tarči razkril zakaj je pri Robertu Golobu lobiral za zaposlitev brigadirja Toneta Krkoviča

Tone Krkovič, nekdaj tesni zaveznik Janeza Janše, zdaj zaposlen v Gen-I-ju, je za nepodaljšanje mandata Golobu od Roka Snežiča po njegovih besedah izvedel že pred letom dni, kar je razkril  tudi na odmevni tiskovni konferenci v Stari elektrarni.  Kot je razkril v sinočnji Tarči pa je za zaposlitev Krkoviča v Genu-I-ju je pri Robertu Golobu zlobiral Božo Dimnik.” Golob je rabil eno moč. Pomoč je rabil in Krkovič je pač en gospod, ki veliko ljudi pozna in ravno na tem projektu so bili zainteresirani, da dobijo enega novega človeka..,” je za Tarčo pojasnjeval Dimnik in dodal, da ga je Golobu za zaposlitev predlagal sam, nihče ga ni prosil. “”Ja, ja, jaz sem ga predlagal, noben me ni prosil Lobiram samo za tiste stvari, ki so družbeno sprejemljive in koristne.”

Da je Robert Golob zaposlil Krkoviča kot človeka brez izobrazbe, je za Tarčo poudaril Rok Snežič, ki se v medijih predstavlja kot svetovalec premierja Janše, in dodal, da bi morale institucije to raziskati. Zanikal pa je, da bi Krkoviču v telefonskem pogovoru napovedal umik Goloba z Gen I-ja.

“Gospod Krkovič me je klical večkrat pred letom dni, če mu lahko zrihtam kakšen posel, da bi on kje delal, pa takoj naprej. Jaz sem rekel gospod Krkovič sam veš, da pač nek izobrazbe nimaš in kot je Golob naredil, zaposlil človeka brez referenc, brez izobrazbe na takšno delovno mesto, da to institucije , ki so pristojne naj to raziščejo ali je šlo tukaj za kazniva dejanja za zlorabo položaja… Ne pozivam ene, kot ste rekli NPU, temveč več institucij, da preverijo to zaposlitev”. Glede poznanstva z generalni sekretarjem Robertom Dolancem pa je Rok Snežič dejal: “Poznam gospoda Dolanca ja. S kom se jaz dobivam to, pa mislim , da z javnostjo jaz ne rabim delit.”

Robert Golob, pa je o zaposlitvi Toneta Krkoviča dejal: “Gospod Krkovič je kompleksna oseba kot mi vsi. Zagotovo je eden večjih simbolov slovenske osamosvojitve, zato si zasluži spoštovanje, pa četudi čisto na človeškem nivoju. Ko me je gospod Dimnik poklical, da so nekoga prisilno upokojili in ker mu je doma neizmerno dolgčas in bi rad delal, sem mu dal to priložnost. Veste, zakaj? Ker če želimo izpeljati zeleni preboj, se moramo vključiti vsi, tako levi kot desni, in gospod Krkovič je na desni ikona. Imel je nalogo, da vso desnico prepriča o zelenem preboju in v tem je odličen. In veste kaj je najlepše pri vsemu? Danes so se mu ‘desni kvazidomoljubi’ očitajo, da ga bodo prijavili na KPK. Svojega heroja bodo prijavili na KPK, ker ni želel ostati doma in ne delati. Če to ni hipokrizija. Minister Hojs je seveda prijatelj gospoda Krkoviča in bo zdaj vse zanikal, ampak on je tako dober politik, da se je tudi prijatelju odpovedal. Zakaj. Zato ker je prestopil na napačno stran. Na našo, ne na mojo. Ker je v Gen-I-ju prepoznal vrednote, v katere je verjel vse življenje, da je cilj delati dobro za ljudi. Kaj je hujšega za vladajočo politiko. Njihov heroj je prestopil na polje vrednot, za katere se ‘kao’ sami zavzemajo, delajo pa vse kontra”.

Na besede Roberta Goloba je takoj odreagiral notranji minister Aleš Hojs in razvila se je zanimiva debata:

Aleš Hojs: “Glejte te besede, ki jih je izrekel Robert Golob so naravnost zavržne. Nihče se gospodu Tonetu ni odpovedal. Sam sem njegov veliki prijatelj.
Robert Golob: “Prijavili so ga na KPK …”.
Aleš Hojs: “Jaz ne vem kdo ga je prijavil to zdaj prvič slišim, lahko pa povem, da bi popolnoma podprl to, kar je povedal gospod Golob, če bi to res držalo. Torej če bi se gospod Krkovič vseskozi ukvarjal z zelenim prehodom, s sončnimi strehami in tako naprej pa to…”
Robert Golob: “Ne ukvarjal se je z dobrobitjo države”.

Aleš Hojs : “To pa na žalost ne drži. Pred dobrimi desetimi meseci je bil v moji pisarni, kjer je povedal , da se je pač zaposlil pri gospodu Golobu in veste kaj je bila njegova naslednja beseda gospoda Krkoviča. Da je popolnoma nesmiselno zamenjat gospoda Goloba, da je to najboljši direktor kar ga pozna in tako naprej…”

COMMENTS

Wordpress (0)