(VIDEO) “Leta 2013, ko je padla druga Janševa vlada in ko je PS dobil možnost, da postavi predsednika vlade, je moja prva izbira bil Robert Golob” – Zoran Jankovič o Robertu Golobu, ki “ima tudi vse potenciale, da prevzame vlado” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Leta 2013, ko je padla druga Janševa vlada in ko je PS dobil možnost, da postavi predsednika vlade, je moja prva izbira bil Robert Golob” – Zoran Jankovič o Robertu Golobu, ki “ima tudi vse potenciale, da prevzame vlado”

(VIDEO) “Leta 2013, ko je padla druga Janševa vlada in ko je PS dobil možnost, da postavi predsednika vlade, je moja prva izbira bil Robert Golob” – Zoran Jankovič o Robertu Golobu, ki “ima tudi vse potenciale, da prevzame vlado”

“Robert Golob je izjemen direktor GEN-ija, poznavalec in je, po mojem mnenju, eden vodilnih v Evropi. Sedaj ne vem ali je sodišče že izdalo sklep in ali je novi direktor. Tega nisem poslušal, danes sem bil na sodišču, sem mislil, da boste to vprašali. Kar se pa tiče politike pa ima vse možnosti, da dobi vidno funkcijo v Sloveniji. Opomnil bi samo to, da leta 2013, ko je padla druga Janševa vlada in ko je PS dobil možnost, da postavi predsednika vlade oziroma kandidata za predsednika vlade, glede na to, da jaz pač nisem mogel sebe izpostaviti, je moja prva izbira bil Robert Golob. Robert Golob je leta 2013 to odklonil zaradi družine, to kar je povedal sem jaz že takrat vedel, no in potem smo pač izbrali Alenko Bratušek. Robert Golob ima vse potenciale tudi, da prevzame vlado,” je na današnji  redni tiskovni konferenci dejal ljubljanski župan Zoran  Janković.

Na vprašanje ali sta se o njegovi politični prihodnosti morda že kaj pogovarjala in ali bi utegnil biti tudi sam del te zgodbe, je Jankovič dejal, da bo za srečanje z Golobom še priložnost.

“Zdaj najprej to, jaz sem njega poslušal na televiziji, oddaja (Ena na ena op. av.) je bila izjemno dobra, po moje tudi zelo gledana. In spraševalec in tisti, ki je odgovarjal, sta bila zelo jasna in pri vprašanjih in v odgovorih. Mene v državni politiki ni več, razen volivca in tistega, ki je povedal svoje jasno mnenje.  Ko bo vse znano, kdo so potenciali na tej levi opciji, bom jaz mnenje povedal. Na vsak način bom volil nekoga iz te leve poloble. Z gospodom Golobom je še čas, da se srečava. Svoje mnenje o njem sem povedal, pri čemer pa še vedno menim, da ga bodo pustili kot direktorja GEN-.ija, ker res svojo nalogo opravlja izvrstno”.

Na dodatno vprašanje ali “upa , da ga bodo pustili kot direktorja ali misli, da ga bodo pustili kot direktorja,” je Janković odgovoril: “Kaj je razlika upam ali mislim? Bom drugače govoril. Pri tem ne odločam, če bi odločal bi bil direktor in jaz upam, v dobro državljank in državljanov, da bo ostal direktor GEN-ija”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)