(VIDEO) Včeraj protesti tudi pred avstrijskim veleposlaništvom v Ljubljani – Del sredinih protestnikov z Anico Bidar se boji, “da bo obvezno cepljenje, po sosednji Avstriji, kmalu uzakonjeno tudi pri nas” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Včeraj protesti tudi pred avstrijskim veleposlaništvom v Ljubljani – Del sredinih protestnikov z Anico Bidar se boji, “da bo obvezno cepljenje, po sosednji Avstriji, kmalu uzakonjeno tudi pri nas”

(VIDEO) Včeraj protesti tudi pred avstrijskim veleposlaništvom v Ljubljani – Del sredinih protestnikov z Anico Bidar se boji, “da bo obvezno cepljenje, po sosednji Avstriji, kmalu uzakonjeno tudi pri nas”

Na Dunaju, kjer so se včeraj  protestniki začeli zbirati že v jutranjih urah, do 12. ure pa se jih je na Heldenplatzu pred palačo Hofburg zbralo že več tisoč. Do 16. ure popoldne se je njihovo število povečalo na približno 35.000, protestniki pa naj bi se v središče Dunaja zgrinjali z vse Avstrije. Prisotnih naj bi bilo tudi nekaj protestnikov iz Nemčije, po navedbah policije tudi neonacistov in drugih osebe iz vrst skrajne desnice.

Nekaj deset protestnikov se je ob 15 uri zbralo tudi pred avstrijsko ambasado v Ljubljani, kjer so, kot je povedala Anica Bidar,  protestirali “v podporo ljudem v Avstriji, ki se borijo, ker Avstrija  trenutno najbolj zategujejo in jim že odkrito želijo uzakonit obvezno cepljenje”. “Tako ali tako vemo, da bodo v kratkem tudi pri nas hoteli  to narediti in pač smo rekli, da se tukaj malo zberemo. V podporo Avstrijcem pa tudi samim sebi, ker smo na istem kot vsi”.

Avstrijska vlada je v petek napovedala, da bo od ponedeljka za celotno državo veljalo popolno zaprtje države, tako imenovani “lockdown,” ki bo predvidoma trajal od 10 do 20 dni. Napovedali so tudi uvedbo obveznega cepljenja, kar naj bi se zgodilo najpozneje februarja naslednje leto.

K protestom v sosednji Avstriji je pozval tudi nekdanji minister za notranje zadeve Herbert Kickl iz opozicijske svobodnjaške stranke (FPÖ), ki se sam protesta zaradi okužbe z novim korona virusom ni udeležil.  Vodja svobodnjakov Kickl je tako protestnike nagovoril preko video povezave. Kickl je že v preteklih dneh ostro kritiziral vladno strategijo, češ da iz Avstrije dela diktaturo. V izjavi za javnost dejal, da je “Avstrija danes postala diktatura”.

Anica Bidar je navdušen nad svobodnjaške stranke (FPÖ) : “V Avstriji imajo stranko, opozicijsko stranko, ki opozarja na vso prevaro v zvezi s kovidom in oni so vložili v Avstriji neko ustavno presojo za ukinitev teh diskriminatornih ukrepov oziroma te represije. Zanimivo je, da v Sloveniji nimamo niti enega poslanca, bog ne daj da bi imeli stranko, ki bi na to opozarjala. Mi nimamo niti enega poslanca, ki bi opozarjal na temeljne prevare v zvezi s kovidom.”

Protestniki na ulicah Dunaja so vzklikali “Svoboda!”, “Za naše otroke!”, “Ustavite globaliste!”, “Upor!” in podobno. Nekateri so nosili zvezde, kakršne so v času nacizma morali nositi Judi, na njih pa piše necepljen. Opaziti je tudi plakate z napisi “Tako se je začelo leta 1938” in takšne, ki kanclerja Alexandra Schallenberga enačijo z nacističnim zdravnikom Josefom Mengelejem.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)