Franc Breznik: “Simona Kustec je Marija Terezija sodobnega časa” – Ministrica Simona Kustec “preživela” že drugo interpelacijo v tem mandatu – – TOPNEWS.si

Franc Breznik: “Simona Kustec je Marija Terezija sodobnega časa” – Ministrica Simona Kustec “preživela” že drugo interpelacijo v tem mandatu –

Franc Breznik: “Simona Kustec je Marija Terezija sodobnega časa” – Ministrica Simona Kustec “preživela” že drugo interpelacijo v tem mandatu             –

Kustečevi je sinoči po več kot 14 urah razprave nezaupnico izreklo 42 poslancev, proti jih je bilo 39. Kljub temu, da je več poslancev glasovalo za njen odhod kot njen obstanek, pa interpelacija ni uspela, saj bi jo moralo podpreti vsaj 46 poslancev.

Ministrica je bila interpelirana že drugič v tem mandatu, prvič je bil rezultat skoraj obraten – za njen odhod je tedaj glasovalo 38 poslancev, 41 pa jih je bilo proti.

 

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v izjavi za medije po že drugi uspešno prestani interpelaciji dejala, da bo še naprej odgovorno delovala na področju šolstva. Poudarila je, da resor izobraževanja ni bil moderniziran tako rekoč že 30 let, zato je “več kot potreben razmislek in temeljita sprememba na samem resorju”.

Ministrica je v izjavi tudi zavrnila očitke o sumu koruptivnega ravnanja zaradi razpisa za podelitev koncesij visokošolskim študijskim programom. Poudarila je, da morajo biti v pravni državi vsi razpisi in postopki na ministrstvu oprti na pravne norme, transparentnost in sistem preverjanja.

“V primeru, da kdorkoli dvomi v transparentnost samega procesa, same vsebine, ima seveda na voljo vsa sredstva, da to tudi odpre in da se te zadeve tudi preverijo,” je dejala. Hkrati je zagotovila, da bi, če bi bilo karkoli narobe s samim razpisom, na to opozorile že za zakonodajo pristojne vladne službe.

COMMENTS

Wordpress (0)