Bannon nad Bidnovo administracijo: “Utrujeni smo od igranja v obrambi, zato bomo šli v napad.” – TOPNEWS.si

Bannon nad Bidnovo administracijo: “Utrujeni smo od igranja v obrambi, zato bomo šli v napad.”

Bannon nad Bidnovo administracijo: “Utrujeni smo od igranja v obrambi, zato bomo šli v napad.”

Steve Bannon, nekoč glavni politični strateg nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, ne priznava krivde po zveznih obtožbah, ker je kljuboval sodnemu pozivu odbora predstavniškega doma, ki preiskuje napad na ameriški Kapitol 6. januarja.

Bannon je bil prejšnji teden obtožen dveh obtožb o nespoštovanju kongresa in se je v ponedeljek prvič pojavil na zveznem sodišču v Washingtonu, D.C.

V dokumentu, vloženem na sodišču v sredo, se je Bannon izrekel, da ni kriv. Dokument sta podpisala Bannon in eden od njegovih odvetnikov, M. Evan Corcoran.

Bannon trdi, da je zaščiten pred pričanjem s Trumpovo trditvijo o izvršnem privilegiju, čeprav Bannon že dlje časa pred samim napadom na Kapitol ni služil v Trumpovi administraciji.

Po prvem nastopu na sodišču v ponedeljek je Bannon obljubil, da se bo boril proti obtožbam proti njemu. Ciljal je tudi na Bidenovo administracijo.

“Prav zdaj vam povem, da bo to prekršek iz pekla za Merricka Garlanda, Nancy Pelosi in Joeja Bidena,” je Bannon povedal novinarjem pred sodnico. “Utrujeni smo od igranja v obrambi, zato bomo šli v napad.”

COMMENTS

Wordpress (0)