Skupščina GEN-I ni potrdila kandidatov za upravo GEN-I – TOPNEWS.si

Skupščina GEN-I ni potrdila kandidatov za upravo GEN-I

Skupščina GEN-I ni potrdila kandidatov za upravo GEN-I

Ljubljana, 9. november 2021 – poslovodstvo GEN energije je na svoj nadzorni svet podalo predlog za nov mandat uprave GEN-I pod vodstvom predsednika uprave dr. Roberta Goloba. Predlog je bil zavrnjen, proti so glasovali vsi nadzorniki, imenovani po kvotah vladajoče koalicije.

Družbenik GEN energija je danes na skupščini GEN-I na podlagi obveznega navodila svojih nadzornikov podal predlog dveh novih kandidatov GEN energije za člane uprave GEN-I, in sicer g. Sokliča, v vlogi predsednika uprave GEN-I in g. Dimiča, v vlogi člana uprave GEN-I.

Glede na to, da predloga imen za novo poslovodstvo nista bila predhodno usklajena niti se skupščina z njima ali z njuno vizijo razvoja podjetja ni uspela seznaniti, kandidata nista prejela podpore. Pri izbiri poslovodstva tako velike družbe kot je GEN-I, ki zaposluje več kot 500 sodelavcev in bo letos preseglo 3 milijarde prihodkov, je ustrezna skrbnost in transparentnost postopkov še posebej pomembna. Zato so se družbeniki odločili, da postopek usklajevanja uprave za nov mandat ponovijo.

Trenutna uprava družbe GEN-I ima mandat le do 17.11.2021, zato se je do te problematike opredelil tudi Svet delavcev, ki izraža zaskrbljenost z upravljanjem družbe s strani družbenikov in zahteva, da mu družbeniki omogočijo aktivno sodelovanje pri upravljanju družbe v okviru zakonskih pristojnosti.

COMMENTS

Wordpress (0)