(V ŽIVO) Petkovi protestniki zahtevajo, da vlada “nemudoma odstopi” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkovi protestniki zahtevajo, da vlada “nemudoma odstopi”

(V ŽIVO) Petkovi protestniki zahtevajo, da vlada “nemudoma odstopi”

Prav tako pa bodo danes ponovno pozvali na “Vseslovenski shod za prihodnost,” ki naj bi   potekal 12. novembra na Prešernovem trgu.
“Takrat se bodo zbrale tudi predstavnice in predstavniki najširšega kroga različnih organizacij civilne družbe in predstavili svoj program za prihajajoče volitve, ki nas čakajo najkasneje čez 170 dni. Ne bomo oblikovali svoje stranke, bomo pa vseeno oblikovali politično agendo. Naslednji teden bomo tako pod sloganom GLAS LJUDSTVA razkrili 100 konkretnih zahtev in začeli predvolilno kampanjo ljudstva, ki bo poskrbela, da se od visokoletečih in načelnih obljub premaknemo k konkretnim zavezam političnih strank,” so med drugim zapisali v protestni ljudski skupščini.

Njihovo sporočilo objavljamo spodaj v integralu:

 

“Danes se bomo ob 19h zbrali na Trgu republike in ponovno opozorili na katastrofalno stanje v naši državi in zakaj mora ta vlada nemudoma odstopiti.

Medtem, ko je epidemija v porastu, priča pa smo razkroju demokracije in pravne države, je vlada ob dnevu mrtvih zlorabila častno gardo SV za polaganje venca padlim domobrancem. To dejanje Janeza Janše je zavrženo in popolnoma nesprejemljivo, kar v največji meri obsojamo in bomo naslovili tudi na današnjem protestu, kjer bomo ponovno opozorili na ključen pomen boja proti fašizmu in nacizmu v naši zgodovini. Vendar pa se ob tem ne smemo pustiti preslepiti. Šlo je za načrtno provokacijo, ki služi zgolj ustvarjanju razdora v državi in predvsem temu, da se odvrača pozornost od v nebo vpijočih dokazov o korupciji te vlade in njihovi nesposobnosti pri obvladovanju epidemije ter popolnem neupoštevanju stroke.

To se je jasno pokazalo tudi ta teden, ko je strokovna skupina predlagala ukrepe za zajezitev epidemije in predlagala zapiranje države. Že samo nekaj ur po tem, ko je ta informacija prišla v javnost, pa so – očitno zaradi pritiskov vlade – predlog umaknili in se poskušali izmuzniti, češ da je šlo “za napako v zapisniku”. To je samo ena iz cele vrste katastrofalnih napak, ki smo jim priča v zadnjem letu in pol. Jasno je, da vlada posega v delovanje strokovnih služb in neodvisnih institucij in si podreja tudi stroko. Celo sam Jelko Kacin je v intervjuju na POP TV javno izjavil, da bi: “O tem kaj misli minister Poklukar morali vprašati predsednika vlade…”. In ravno množica tovrstnih izjav in dejanj je povzročila, da smo v Sloveniji ponovno na prvem mestu po številu okužb, ne samo v EU, ampak v celotni Evropi.Zato bomo danes venec položili tudi mi. Ne za udeležene v drugi svetovni vojni, ampak za žrtve današnjega časa in današnje vlade!Iz Trga republike bomo odšli pred Ministrstvo za zdravje, kjer se bomo poklonili 5124 žrtvam epidemije in pa tudi zdravstvenim delavkam in delavcem, ki se v prvih bojnih črtah borijo za reševanje življenj, medtem, ko jih vladni predstavniki, kot je Kacin, žalijo in na njih valijo krivdo. Hkrati bomo pozvali ministra Poklukarja, ki očitno ne more zagotoviti upoštevanja stroke, naj naredi edino odgovorno potezo in nemudoma odstopi.

Prav tako ne bomo pozabili na ministra Vizjaka. Vsak teden na plano pridejo novi dokazi o njegovih sumljivih in koruptivnih poslih in splošni neprimernosti za izvajanje kakršnekoli javne funkcije. In čas je, da za svoje besede in dejanja odgovarja in nemudoma odstopi. Vizjak je namreč povsem direktno in dobesedno razlagal o tem, kako bodo izvajali pritiske na sodnika, kar je jasen dokaz prekoračitve pooblastil, nespoštovanja delitev vej oblasti in koruptivnega političnega delovanja, ki so stalna praksa v trenutni vladi.

Prav tako pa bomo danes ponovno pozvali na VSESLOVENSKI SHOD ZA PRIHODNOST, ki bo potekal 12. novembra na Prešernovem trgu, ob 17:00. Takrat se bodo zbrale tudi predstavnice in predstavniki najširšega kroga različnih organizacij civilne družbe in predstavili svoj program za prihajajoče volitve, ki nas čakajo najkasneje čez 170 dni. Ne bomo oblikovali svoje stranke, bomo pa vseeno oblikovali politično agendo. Naslednji teden bomo tako pod sloganom GLAS LJUDSTVA razkrili 100 konkretnih zahtev in začeli predvolilno kampanjo ljudstva, ki bo poskrbela, da se od visokoletečih in načelnih obljub premaknemo k konkretnim zavezam političnih strank”.

COMMENTS

Wordpress (0)