(V ŽIVO) – Petkovi kolesarski protestniki bodo nocoj pisali in tudi “množično odposlali dejanske pisemske pošiljke Janezu Janši in Mateju Toninu – “Posebna gosta” na Trgu republike nocoj Svetlana Makarovič in Zlatan Čordić – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) – Petkovi kolesarski protestniki bodo nocoj pisali in tudi “množično odposlali dejanske pisemske pošiljke Janezu Janši in Mateju Toninu – “Posebna gosta” na Trgu republike nocoj Svetlana Makarovič in Zlatan Čordić

(V ŽIVO) – Petkovi kolesarski protestniki bodo nocoj pisali in tudi “množično odposlali dejanske pisemske pošiljke Janezu Janši in Mateju Toninu – “Posebna gosta” na Trgu republike nocoj Svetlana Makarovič in Zlatan Čordić

Kot so sporočili iz proteste ljudske skupščine se bo 12. novembra “zgodil veliki, vseslovenski protest. “Na njem bodo predstavili vsebinske smernice za reformo politike in družbe ter jasno predstavili njihove osrednje zahteve.
“Prebivalke in prebivalci smo upravičeno razočarani nad trenutno politiko in političnimi strankami. Povečuje se apatija in obupanost nad politiko kot tako. Dovolj imamo, da politične stranke delajo predvsem za lastni interes, spregledajo pa glas ljudstva. Zato bomo na protestu predstavili jasne zahteve do vseh političnih strank in predstavili jasne alternative trenutnemu stanju. Čas je, da se sliši glas ljudstva in da imamo prebivalke in prebivalci možnost vplivanja na politike, ki krojijo naš vsakdan in našo prihodnost. Zato združujemo številne organizacije civilne družbe, aktivne posameznike in posameznice ter že več tednov pripravljamo strokovne zahteve za različna področja. Te predstavljajo politični program za reformo slovenske politike, ki mora v ospredje postavljati interese ljudi in okolja, pred interesi kapitala in strank ter mora temeljiti na demokraciji, svobodi in vladavini prava. 12.novembra bomo tako spet množično zavzeli trge in ulice. Čas je, da tako trenutna koalicija, kot opozicija in vse bodoče politične stranke, ki se želijo oblikovati pred prihajajočimi volitvami, slišijo in upoštevajo glas ljudstva”.

Sicer pa se bodo danes ob 19ih ponovno zbrali na Trgu republike, kjer bodo, kot so zapisali v sporočilu za javnost, “na petkovem protestu vladi glasno sporočili naše nasprotovanje in naše zahteve. Poleg ostalih vsebin bosta na protestu Svetlana Makarovič in Zlatan Čordić predstavila svoji novi pesmi, ki se odzivata na trenutno družbeno-politično situacijo”.

“V preteklem tednu so nekateri predstavniki vlade s skrajno sumljivimi poštnimi pošiljkami poskušali preusmeriti pozornost s katastrofalnih novih dokazov svoje nesposobnosti in koruptivnosti. Prizadevajo si, da bi ljudje pozabili na “glupe davke”, na nepotrebne smrti, na odstope urednikov RTV Slovenija, na zakonsko podreditev NPU politiki in na množico vedno novih dokazov o škodljivost te vlade, ki smo jim priča vsak teden”.

Sicer pa napovedujejo, da bodo nocoj “napisali jasno sporočilo vladi in 2odposlali tudi dejanske pisemske pošiljke Janezu Janši in Mateju Toninu”.

“V preteklem tednu so nekateri predstavniki vlade s skrajno sumljivimi poštnimi pošiljkami poskušali preusmeriti pozornost s katastrofalnih novih dokazov svoje nesposobnosti in koruptivnosti. Prizadevajo si, da bi ljudje pozabili na “glupe davke”, na nepotrebne smrti, na odstope urednikov RTV Slovenija, na zakonsko podreditev NPU politiki in na množico vedno novih dokazov o škodljivost te vlade, ki smo jim priča vsak teden.
Izjemno vprašljiva »grozilna pisma« (ki po varnostnem protokolu pošte sploh ne bi mogla priti do naslovnikov) ne bodo preprečila ljudem, da utemeljeno kritiziramo delo vlade in izražamo svoja stališča. Zato bomo danes na petkovem protestu poslali jasno sporočilo vladi in množično odposlali tudi dejanske pisemske pošiljke Janezu Janši in Mateju Toninu. To pa seveda ne bo grožnja s smrtjo, ampak odločna, argumentirana zahteva za odstop in takojšnje volitve”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)