“Marjan, če boš udrihal po Igorju Zorčiču, ne bo z vašim petorčkom nič”- Zdravko Počivalšek takole cinično pisal Marjanu Šarcu in mu očital, “da se ob metanju puške v koruzo, res ni naučil ničesar novega” – Marjan Šarec mu ni ostal dolžan: “Dragi Zdravko, boljše vreči puško v koruzo, kakor imeti listek z navodili zaradi trdne povezanosti z napačnimi ljudmi”. – TOPNEWS.si

“Marjan, če boš udrihal po Igorju Zorčiču, ne bo z vašim petorčkom nič”- Zdravko Počivalšek takole cinično pisal Marjanu Šarcu in mu očital, “da se ob metanju puške v koruzo, res ni naučil ničesar novega” – Marjan Šarec mu ni ostal dolžan: “Dragi Zdravko, boljše vreči puško v koruzo, kakor imeti listek z navodili zaradi trdne povezanosti z napačnimi ljudmi”.

“Marjan, če boš udrihal po Igorju Zorčiču, ne bo z vašim petorčkom nič”- Zdravko Počivalšek takole cinično pisal Marjanu Šarcu in mu očital, “da se ob metanju puške v koruzo, res ni naučil ničesar novega” – Marjan Šarec mu ni ostal dolžan: “Dragi Zdravko, boljše vreči puško v koruzo, kakor imeti listek z navodili zaradi trdne povezanosti z napačnimi ljudmi”.

Prvak LMŠ-ja Marjan Šarec je včeraj ob odločitvi Zorčiča, da ne zapusti seje, dejal, da “danes niso časi za tako imenovano pahorjanstvo, ampak so časi, ko se je treba odločiti, na kateri strani si”.

Po njegovih besedah se morajo poslanci odločiti med tem, ali podpirajo demokratične sile, ki se trudijo, da bi država ostala v normalnih tirnicah, in tem, da vladajočim, ki kršijo norme in načela pravne države, omogočajo vladanje in sprejemanje zakonov.

Vodja poslanske skupine SMC-ja Gregor Perič in nekdanji strankarski kolega Igorja Zorčiča pa se je na Twitterju Zorčiču zahvalil za državotvornost. Ob tem je obstrukcijo opozicijskih strank označil za polomijo, s čimer so pokopali tudi zakone, ki so jih predlagali sami.

https://twitter.com/GregorPeric/status/1452961785854795778

 

Peresi pa sta kasneje prekrižala še predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek in predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec. “Marjan, če boš udrihal po Igorju Zorčiču, ne bo z vašim petorčkom nič. Vidim, da se ob metanju puške v koruzo, res nisi naučil ničesar novega. Je pa vsaj vse bolj jasno, da bodo ljudje prihodnje leto izbirali med vašim izključevanjem in našim povezovanjem Slovenije,” je Šarcu zaradi kritike na račun Zorčiča zabrusil Počivalšek. Marjan Šarec pa mu ni ostal dolžan in mu je odpisal v stilu “draga mama piše, ti počasi, ker vem, da hitro brati ne veš”. “Dragi Zdravko, boljše vreči puško v koruzo, kakor imeti listek z navodili zaradi trdne povezanosti z napačnimi ljudmi. Je pa res, da so elastike raztegljive, a zgolj do določene mere”.

Vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec je ob tem izpostavil, da sam ne vidi nobenega razloga, zakaj je Zorčič ostal v dvorani, saj bi sejo lahko vodil eden od podpredsednikov DZ-ja.

Po besedah vodje poslanske skupine SD-ju Matjaža Hana pa je današnje dogajanje na seji dokaz, da je Zorčič v DZ-ju zagotavljal kvorum in da se verjetno ne zaveda, da je postal predsednik DZ-ja, ker v opoziciji takrat niso zagotovili kvoruma.

“Dejstvo je, da smo v opoziciji, tisti pravi opoziciji, danes želeli pokazati, kakšno podporo ima vlada v DZ in očitno je gospod Zorčič tisti, ki se je postavil na nasprotno stran od naše opozicije,” pa je dejala predsednica SAB-a Alenka Bratušek.

Predsednik DZ Igor Zorčič je sinoči večkrat zavrnil očitke, da sodeluje s koalicijo, ker se ni pridružil poslancem opozicijskih LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP, ki so sejo obstruirali. Kot je še pojasnil, predsednik DZ pri odločanju o obstrukciji ni tako svoboden kot ostali poslanke in poslanci, saj mora organizirati sejo in delo DZ.

Pojasnil je tudi, da je poslanski skupini nepovezanih poslancev vnaprej povedal, da sam seje ne bo zapustil. Na družbenih omrežjih pa so se že začele pojavljati zgodovinske primerjave o izdaji. Pa tudi, da si je Zorčič s tem zapravil kariero “novega obraza” na levi sredini, ki obeta. V stilu “drugovi bilo je izdaje u našim redovima”. Opozicija mu je očitala tudi, da so ga prav oni na glasovanju rešili, ko ga je Janševa koalicija hotela zamenjati kot predsednika državnega zbora, zdaj pa jim je zabil nož v hrbet.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1453220125503594502

Opozicija se je sicer odločila za obstrukcijo, a če bi Zorčič tudi sam zapustil sejo, ne bi to po njegovem mnenju spremenilo ničesar. DZ bi po njegovih besedah slej ko prej moral obravnavati točke, ki so bile na dnevnem redu. Prav tako tudi ob njegovi obstrukciji seje ne bi glasovali o predlogu za ustavnega sodnika, saj bi bil DZ nesklepčen. Glasovanje o predlogu za ustavnega sodnika so sicer po obstrukciji opozicijskih poslancev LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP preložili. Preložitev glasovanja je predlagal vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

Ob tem je Zorčič še poudaril, da so pred enim letom sprejeli letni načrt dela DZ, prav tako pa so sprejeli tudi časovni potek seje. Kot je spomnil, so na dnevnem redu seje bile še druge tako koalicijske kot opozicijske točke, ki jih mora DZ obravnavati.

Zorčič je dodal, da bi, v kolikor bi bili na seji navzoči vsi opozicijski poslanci, lahko padel predlog novele zakona o igrah na srečo, ki je po njegovi oceni škodljiv.

Če se bo tudi v prihodnje dogajalo, da na sejah DZ in delovnih teles ne bo navzočih dovolj poslancev, potem bodo nesklepčni in ne bo mogoče sprejemati odločitev, je še opozoril Zorčič.

COMMENTS

Wordpress (0)