Zoran Stevanović za sredo 27. oktobra napoveduje “protest vseh protestov” – Janez Janša in Matej Tonin prejela grozilna pisma- Poslanec SAB Marko Bandelli dvomi v avtentičnost groženj: “Vprašanje, da ni vse skupaj izmišljeno” – TOPNEWS.si

Zoran Stevanović za sredo 27. oktobra napoveduje “protest vseh protestov” – Janez Janša in Matej Tonin prejela grozilna pisma- Poslanec SAB Marko Bandelli dvomi v avtentičnost groženj: “Vprašanje, da ni vse skupaj izmišljeno”

Zoran Stevanović za sredo 27. oktobra napoveduje “protest vseh protestov” – Janez Janša in Matej Tonin prejela grozilna pisma- Poslanec SAB Marko Bandelli dvomi v avtentičnost groženj: “Vprašanje, da ni vse skupaj izmišljeno”

Organizator sredinih protestov napoveduje, da bo tokrat šel do konca ali do “daske”, kot se temu reče v žargonu. Za sredo 27. oktobra napoveduje proteste po celotni Sloveniji. “Na tak način se nas lahko zbere pol milijona” so med drugim zapisali na Facebooku stranke resnica.

 

Vlada je ko0nec minulega tedna zavrnila možnost predčasnih volitev. Kot je pojasnila, predčasne volitve v ničemer ne bi pripomogle k izboljšanju razmer v državi.

“Vlada meni, da morebitna uresničitev predloga priporočil z ničimer ne bi pripomogla k izboljšanju razmer v državi, prav tako bi lahko morebitne predčasne volitve izkoristili organizatorji nasilnih protestov za dodatno poslabšanje (notranje) varnosti. Protesti bi lahko privedli do vsesplošnih neredov, kar bi hkrati narekovalo intenziviranje ukrepov za zagotavljanje javne varnosti, s tem pa tudi številčnejšo in ostrejšo uporabo policijskih pooblastil. Prav tako bi lahko morebiten odstop vlade znatno oslabil možnosti države za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni covid-19, s tem pa tudi preobremenitev in kolaps sistema javnega zdravstva,” je sporočila vlada.

Stališče do predčasnih volitev je vlada sprejela po tem, ko je v preteklih dneh del opozicije vložil zahtevo za sklic izredne seje o razmerah v državi in nujnosti predčasnih volitev

Odbor DZ-ja za notranje zadeve je Tako  v petek zavrnil priporočila, ki so jih pripravili v delu opozicije in s katerimi bi med drugim DZ vladi priporočil, naj odstopi in s tem omogoči predčasne volitve. Po besedah državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Franca Kanglerja se v opoziciji ne zavedajo pomembne politične odgovornosti, saj Slovenija v tem trenutku predseduje svetu EU-ja. Spomnil je, da je 5. oktobra potekal vrh EU-Zahodni Balkan, predlagateljem pa očital, da “nikogar ne moti”, če na družbenih omrežjih pozivajo ljudi, da “zaprejo ulice, gredo na barikade, zaprejo avtocesto …”.

Namesto, da bi jih to skrbelo, da je treba zagotoviti varnost tujih predstavnikov in varovanih oseb, problematizirajo uvedbo 9. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije in samo uporabo prisilnih sredstev. “Očitate nam, da smo krivi za nezadovoljstvo, v resnici pa s takšnimi pobudami in takšnimi ukrepi – gre sicer za vašo legitimno pravico – prav vi ustvarjate nezadovoljstvo,” je dejal Kangler. “Zberite 46 glasov, vložite nezaupnico in gremo na volitve,” je bil v petek odločen Franc Kangler.

Razmere v državi pa se očitno zaostrujejo. Predsednik vlade Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin sta, po poročanju medijev, po pošti na domači naslov prejela pismo, v katerem so njima in njunim družinskim članom zagrozili s smrtjo. V pisemski ovojnici pa naj bi bil priložen tudi naboj večjega kalibra.

“Tole tako vsi vemo, da je lažna novica. Tole sta si sama poslala, da zdaj igrata žrtve. Janša nikoli pošte ne dvigne in ne odpre… a ravno tole z grožnjo pa je. To vam se vasi konkretno omejeni podporniki ne kupijo več,”pa je na zapisal uporabnik Twitter računa Coeus in se zapletel v polemiko s poslansko Anjo Bah Žibert: “Če je v vas vsaj malo človečnosti, te fantazije obdržite zate. Predvsem pa jih ne puščajte pred mojim “pragom”,” mu odgovarja Žibertova.

COMMENTS

Wordpress (0)