(VIDEO) Uganete, kdo je “nepovabljen”prišel na petkove proteste – Dva skina sta nekaj časa bila celo na čelu kolone – TOPNEWS.si

(VIDEO) Uganete, kdo je “nepovabljen”prišel na petkove proteste – Dva skina sta nekaj časa bila celo na čelu kolone

(VIDEO) Uganete, kdo je “nepovabljen”prišel na petkove proteste – Dva skina sta nekaj časa bila celo na čelu kolone

Petkovi kolesarski protesti, ki so bili tokrat tematsko posvečeni podpori neodvisnemu novinarstvu. Protestniki poleg neodvisnega novinarstva zahtevali še: transparentno oglaševanje in financiranje, ničelno toleranco do sovražnega in žaljivega javnega govora politikov in javnih uslužbencev, ustrezno financiranje nevladnih organizacij, podporo in zaščito samozaposlenih v kulturi, zaščito avtonomnih prostorov, prepoved strankarskih medijev ter razvoj in finančno podporo lokalni kulturi in medijem.

Protest na Prešernovem trgu je minil običajno, ko pa so se odpravili ljubljanskih ulicah pa se jim  pridružila dva nenavadna gosta, ki sta celo bila na čelu kolone. Seveda ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bila pobrita po glavi v oprijetih vojaških hlačah z bulerji in naramnicami, ki pa so bile obrnjene navzdol.

Po ulicah so se podali s transparenti, na katerih vlado znova pozivajo k odstopu in razpisu predčasnih volitev. Prav tako na protestih uporabljajo tudi skulpturo vodnega topa, za katerega pravijo, da je edini, ki ga je sprejemljivo uporabiti na ulicah, saj da bo odplaknil to vlado.
Protestniki so se sicer  opravili pred Ministrstvo za kulturo, kjer je prišlo do konflikta s Policijo in glej ga zlomka  nato sta se v bližini ,pojavila pojavila skina, kjer je prišlo do manjšega verbalnega incidenta med petkovimi protestniki in “nepovabljenima gostoma” pred kavarno SEM. Sicer pa je na Trubarjevi ravno, ko so mimo hodili protestniki Luka Mesec koordinator Levice srebal čaj v eni od kavarn.

COMMENTS

Wordpress (0)