(VIDEO) Ljubo Jasnič: “Mislim, da je to unikum v politiki, da predsednika stranke predlagajo KPK- ju. Če bodo poslanci DeSUS podali prijavo na KPK, bom odstopil” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ljubo Jasnič: “Mislim, da je to unikum v politiki, da predsednika stranke predlagajo KPK- ju. Če bodo poslanci DeSUS podali prijavo na KPK, bom odstopil”

(VIDEO) Ljubo Jasnič: “Mislim, da je to unikum v politiki, da predsednika stranke predlagajo KPK- ju. Če bodo poslanci DeSUS podali prijavo na KPK, bom odstopil”

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je v izjavi za medije dejal, da bo odstopil, če bodo poslanci DeSUS podali prijavo protikorupcijski komisiji, da je poslancem naročal, kakšna dopolnila naj vložijo k dopolnitvi gradbenega zakona. “Mislim, da je to unikum v politiki, da predsednika stranke predlagajo KPK- ju, ker nekatere stvari svetuje, oziroma da,” je dejal Jasnič in dodal: ” Na drugi strani imam njihove pozive, da naj na vsak zakon pač damo svoje mišljenje. Mislim, ne gre mi skupaj”.

Na vprašanje kako bo reagiral na to je Jasnič dejal: “Takoj, ko bo poslanska skupina podala prijavo Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) proti meni, v tistem momentu bom predlagal, da prevzamejo stranko,” je bil jasen Jasnič. Na vprašanje ali misli v tem primeru na poslance, je dejal Jasnič. “Ja tisti, ki pač vse ve in vse zna”.

V izjavi je sicer še poudaril, da vodstvo stranke in njega osebno žalosti podpora poslanske skupine vladnim ukrepom in zakonodajnim predlogom, ki so po njihovi oceni škodljivi za Slovenijo. “Podpora vladnim zakonom, ki poglabljajo razkol družbe in dajejo še več vzvodov vladi, da z represijo tlači ljudi, ni v interesu DeSUS, ne večine prebivalcev Slovenije. Spomnil je, da vodstvo stranke zaradi škodljivih ravnanj ne podpira več trenutne vlade in njenih zakonodajnih ukrepov, pri tem pa je izpostavil novelo zakon o organiziranosti in delu v policiji, ki bo po njegovi oceni Nacionalni preiskovalni urad podredila vodstvu policije.

“Vsi v okviru stranke DeSUS moramo vedeti, da gre za demokratično stranko in da so bile njene vrednote vedno usmerjene v demokratično ureditev Republike Slovenije, v neodvisnost in avtonomijo njenih institucij,” je še izpostavil Jasnič. Prav tako je prepričan, da ne obstaja razlog, da DeSUS “drži štango zaostrovanju razmer v družbi, ki ga orkestrira vlada in njeni ministri.”

Na vprašanje, ali bo vztrajal pri izključitvi poslancev DeSUS iz stranke, pa je dejal: “Jaz sploh ne izključujem. Ne vem od kje vam ta podatek, da izključujem poslance. Iz stranke jih izključi samo občinski odbor. V kolikor bo občinski razpravljal tudi na osnovi tega pisma, ki sta ga danes poslala našim občinskim o
odborom, bodo pač občinski odbori odločili kako in kaj. Ampak jaz nimam niti instrumentov, da bi lahko to naredil”.

Dopoldan je sicer Jasnič v izjavi za javnost pozval poslance, da prenehajo samovoljno početje ter da spoštujejo sprejete sklepe in zaveze stranke. Glasovanje poslancev je po Jasničevem mnenju “neposredna izdaja stranke DeSUS, zlasti njenih volivcev in podpornikov”. “Treba bo oceniti nekdo je pač tukaj odveč ne”, je dopoldansko pismo komentiral Jasnič.

COMMENTS

Wordpress (0)