(VIDEO) Opozicija napoveduje ponovno interpelacijo ministra Hojsa – Minister Hojs v prvem odzivu: “Ne gre zame ampak za Slovenijo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Opozicija napoveduje ponovno interpelacijo ministra Hojsa – Minister Hojs v prvem odzivu: “Ne gre zame ampak za Slovenijo”

(VIDEO) Opozicija napoveduje ponovno interpelacijo ministra Hojsa – Minister Hojs v prvem odzivu: “Ne gre zame ampak za Slovenijo”

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, ki delujejo v koaliciji KUL so napovedale vložitev interpelacije zoper notranjega ministra Aleša Hojsa. Osnutek, v katerem mu med drugim očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, so pripravili v Levici. Ostale stranke so do konca tedna pozvali k dopolnitvi, vložiti pa jo nameravajo prihodnji teden.

Levica v interpelaciji ministru očita “odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi, policijsko nasilje na protestih v Ljubljani, protiustavno omejevanje človekovih pravic z nepravilnim izvajanjem 9. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije ter njeno politizacijo in militarizacijo”.

https://twitter.com/dusankocevar1/status/1447874408807284739

Hojs je v državnem zboru dejal, da z vsebino nove interpelacije ni seznanjen in bo počakal, da vidi, kaj piše v njej. Na naše vprašanje, ali meni, da je razmerje moči v parlamentu še takšno, da ga bodo obranili na ministrskem mestu, pa je minister dejal, “da v tem trenutku ni pomemben on, ampak Slovenija”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)