(VIDEO) Kaj so kar štiri ure v soboto v parku Tivoliju delali “antivaxerji in privrženci teorije zarote,” ki so pri nas združeni v dokaj skrivnostno nevladno organizacijo CISP Civilno iniciativo slovenskih pravnikov in zakaj so se na koncu sprli z majorjem Troho in njegovim gibanjem OPS – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj so kar štiri ure v soboto v parku Tivoliju delali “antivaxerji in privrženci teorije zarote,” ki so pri nas združeni v dokaj skrivnostno nevladno organizacijo CISP Civilno iniciativo slovenskih pravnikov in zakaj so se na koncu sprli z majorjem Troho in njegovim gibanjem OPS

(VIDEO) Kaj so kar štiri ure v soboto v parku Tivoliju delali “antivaxerji in privrženci teorije zarote,” ki so pri nas združeni v dokaj skrivnostno nevladno organizacijo CISP Civilno iniciativo slovenskih pravnikov in zakaj so se na koncu sprli z majorjem Troho in njegovim gibanjem OPS

CISP slovenskih pravnikov je v soboto organizirala mednarodni dogodek z naslovom “Mednarodna dan enotnost” v Tivoliju, pod muzejem grafične in likovne umetnosti, na katerem so, kot so poudarili organizatorji, “sodelovali domači in tuji pravniki in zdravniki”

Kot je na začetku povedal povezovalec program so povabili “priznane domače in tuje strokovnjake s področja prava in medicine , ki naj bi predstavili najnovejše ugotovitve z različnih strokovnih področij in odgovorili na marsikatero aktualno vprašanje povezano z covid epidemijo.

Skupino vodi Tjaša Vuzem sicer direktorica Krone plus je ena od prvih ustanoviteljic enega od prvih centrov za poučevanje tujih jezikov članica in organizatorka Civilni iniciative slovenskih pravnikov kjer deluje kot mednarodna povezovalka odvetnikov in zdravnikov v okviru CISP je začel delovati v spomladanskih mesecih , vendar so bili pred tem oziroma bili aktivni odvetniki posamično , ki so pisali različne tožbe kazenske ovadbe in tudi ustavne presoje”.

” Videli smo da je potrebno ker se ta tako imenovana epidemija ni končala potrebno narediti eno inciativo , ki se bo redno dnevno dan in noč bom rekla ukvarjala z problemi , ki nam jih prinaša tokrat naša država. Že na začetku leta s j začelo sodelovanje z mednarodnimi skupinami odvetnikov pravnikov tudi sodniki so v njih , predvsem se to nekako naša na germansko področje to so Avstrijci so Nemci so Italijani, Luxemburg, Švica pa zadnje čase se vključujejo tudi iz vsega sveta , Nastaja ena močan skupina o kateri bo več povedala doktor Margaret Griesz Brisson. Mednarodno sodelovanje poteka tako , da smo v različnih ali telegram skupinah ali Zoom konferencah m ki potekajo redno tedensko enkrat včasih tudi večkrat izmenjamo si informacije, izmenjamo si študije pomagamo si in iščemo poti kako bi nekako na pravni način poskušali dokazati to kar vsi vemo”, je dejala Tjaša Vuzem. Za privržence  teorijo, da je kovid izmišljen in mednarodna zarota  farmacevtskega lobija.

CISP je dokaj skrivnostna nevladna organizacija, ki se v javnosti organizirana kot Facebook skupina. In kako se predstavljajo?

“Smo neodvisni odvetniki, pravniki in drugi strokovnjaki, ki smo začeli sodelovati z namenom, da bi zaščitili svobodo in demokracijo, pravno državo in naše državljane, ki iščejo pravno zaščito zaradi številnih nesorazmernih državnih ukrepov, sprejetih na podlagi razglasitve epidemije COVIDA-19. Zastopamo osnovne človekove pravice do osebne svobode, samoodločbe, zaposlitve, gibanja, svobode zbiranja, vzgoje in izobraževanja, izražanja svojega mnenja in pravice do odločanja o svojem telesu, ki jih oblast iz dneva v dan velikokrat na podlagi izključno političnih in ne strokovnih odločitev omejuje,”.

Ne pripadamo nobeni stranki ali gibanju, temveč tvorimo civilno iniciativo.

Grobo poseganje v zakonodajo in zapovedovanje državljanom v obliki odlokov ob hkratnem nedelovanju ustavnega sodišča, je neprimerljivo stanje v celotnem 30 letnem obstoju samostojne Slovenije. Zavezani smo vrednotam ustavnopravnega sistema Slovenije in njenim državljanom. Kot taki seveda dajemo prednost varovanju zdravja v naši družbi, vendar ostro nasprotujemo temu, da se javno zdravje zlorablja kot izgovor za vedno bolj neprimerne in grobe posege v naše temeljne pravice in svoboščine. Zato zahtevamo javno razpravo različnih strokovnjakov o vseh dostopnih medicinskih študijah in veljavnih podatkih.

Prav tako se zavzemamo za to, da bi se vključilo v razprave o ustreznosti in sorazmernosti ukrepov ter njihovih posledicah ne samo strokovnjake iz medicine, temveč iz vseh področij, ki se jih je dotaknila epidemija, da bi ocenili vso kolateralno škodo ter primerjali škodo, ki jo je povzročil KOVID-19 s škodo, ki je posledica represivnih ukrepov v družbi. Zahtevamo, da se spoštuje Ustava RS in slovenski pravni red!”

Na koncu dogodka je prišlo do manjšega incidenta z Majorjem Troho in njegovi gibanjem OPS, ker mu niso pustili postaviti vprašanj in nastopiti na “mednarodnem dnevu enotnosti”

COMMENTS

Wordpress (0)