“Uživajte še naprej v kopeli z lastnim blatom in euri…brez mene!” – Tone Krkovič z gnusom zavrnil povabilo na nocojšnjo premiero igrano dokumentarnega filma “Hrepenenje naroda,” na katero je povabljen cvet osamosvojiteljev vključno z Janezom Janšo in Igorjem Bavčarjem   – TOPNEWS.si

“Uživajte še naprej v kopeli z lastnim blatom in euri…brez mene!” – Tone Krkovič z gnusom zavrnil povabilo na nocojšnjo premiero igrano dokumentarnega filma “Hrepenenje naroda,” na katero je povabljen cvet osamosvojiteljev vključno z Janezom Janšo in Igorjem Bavčarjem  

“Uživajte še naprej v kopeli z lastnim blatom in euri…brez mene!” – Tone Krkovič z gnusom zavrnil povabilo na nocojšnjo premiero igrano dokumentarnega filma “Hrepenenje naroda,” na katero je povabljen cvet osamosvojiteljev vključno z Janezom Janšo in Igorjem Bavčarjem  

V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma bo nocoj premiera igrano dokumentarnega filma “Hrepenenje naroda”,” ki predstavlja dogodke povezane z  vojno za Sloveniji pred 30 leti.

“Prav zato je Vlada Republike Slovenije podprla snemanje dokumentarnega filma iz časa osamosvojitve, ki bo državljanom ponudil priložnost za razmislek o zgodovinskem dogajanju in njegovem pomenu za sedanjost in prihodnost. Vseh dogodkov ni mogoče zajeti v nobenem filmu, saj jih je bilo več sto; jih pa je nekaj moč izvzeti in predstaviti slovenski javnosti na različne načine. Zdaj je primeren čas, da obudimo spomin na najbolj zveličavne dogodke novejše slovenske zgodovine,” je med drugim zapisano v vabilu ogleda filma. na premiero so povabljeni eminentna imena slovenske osamosvojitve Janez Janša, Igor Bavčar, Lojze Peterle, Dimitrij Rupel, Slavko kmetič  Kmetič,  Franci Feltrin  ter nekatera imena iz vrha VSO kot so Aleš Hojs in ostali.

Med povabljenimi je bil tudi Tone Krkovič, častnik in veteran vojne za Slovenijo, ki pa je ogled filma “Hrepenenje  naroda”, ki ga je vlada podprla s 300 tisoč evri zavrnil. Po prvoten scenariju naj bi namreč sodelovali tudi hrvaški tanki in zračne sile sosednje države.  “…Ena sama žalost-in to (če podatek, kot ga imam, drži..)za 300.000 Eurov….medtem, ko sem bil(ne prvič in ne zadnjič)s prošnjo za par jurjev državne pomoči pri formiranju Festivala slovenske domoljubne pesmi, na najvišji ravni “naših” funkcionarjev, označen za tistega, ki želi vitalno ogroziti eksistenco slo-nosečnic!!(neverjetno-dokument pa obstaja!)
Tam, kamor me (upam, da res zadnjič) vabite, me ne bo,ker za razliko od Vas, dobro vem, da:
“..so od vsega na tem svetu vedno in povsod najpomembnejši ZAČETKI!,ker brez začetka tudi konca ni in se vmes nič ne dogaja. Zato čudež ni rojstvo, ampak SPOČETJE! Spočetje v tem primeru pa je IDEJA!
Uživajte še naprej v kopeli z lastnim blatom in euri…brez mene!
BgGen SV, Tone Krkovič,” je med drugim v pismu zapisal Krkovič.  Krkoviča je očitno zmotilo, da se govori o 10 dnevni dnevni vojni, čeprav so priprave na spopad trajali veliko dlje.

“Lepo prosim, da me nikoli več ne vabite na nikakršen dogodek, ki tako ali drugače “obeležuje”10 -dnevno VOJNO…,ker
Ne vem za nobeno takšno vojno!!Še zlasti ne v kontekstu nastajanja samostojne Slovenije. To, kar vztrajno počenjate še vedno Vi in mnogi drugi s častno in resnično vojno ZA samostojno Slovenijo, je lahko le dvoje:
1-Neznanje
2-Zavestno manipulativna pomoč(gretje kukavičjega jajca) Tistim, ki jim vse, kar je bilo resnično slovenskega v zvezi z osamosvojitvenim procesom nikoli ni bilo in nikoli ne bo “intimna opcija”
Tretje variante ni!
V obeh možnih opcijah gre za eno samo žalostno zgodbo in zgodovinski fenomen nekega naroda, ki je očitno sam sebi največje zlo. Pa se čudimo, da Slovenska vojska ne ve, koliko je stara in da Slovenska policija o tem po 31 letih še sploh razmišljati ni začela…”.

Spodaj objavljamo faksimile vabila in pismo organizatorjem nocojšnje premiere igrano dokumentarnega filma “Hrepenenje naroda”, ki ga je režiral Matjaž Mihelčič.

Spoštovani!

V letu 2021 praznujemo tridesetletnico samostojne slovenske države, ki je bila ustanovljena po večstoletnih težnjah slovenskega naroda po neodvisnem razvoju. Procesi, dogodki in pojavi, v katerih se je izoblikovala sedanja slovenska država, so globoko vplivali na nadaljnji razvoj slovenskega naroda, zato je zdaj pravi čas, da prikažemo proces osamosvojitve in vojno za Slovenijo na način, ki bo dostopen tudi širši javnosti na ustrezen način. Prav zato je Vlada Republike Slovenije podprla snemanje dokumentarnega filma iz časa osamosvojitve, ki bo državljanom ponudil priložnost za razmislek o zgodovinskem dogajanju in njegovem pomenu za sedanjost in prihodnost. Vseh dogodkov ni mogoče zajeti v nobenem filmu, saj jih je bilo več sto; jih pa je nekaj moč izvzeti in predstaviti slovenski javnosti na različne načine. Zdaj je primeren čas, da obudimo spomin na najbolj zveličavne dogodke novejše slovenske zgodovine.

Vabljeni na premiero igrano dokumentarnega filma “Hrepenenje naroda”, ki bo v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma (vhod iz pasaže Maximarketa) v ponedeljek, 11. oktobra 2021, ob 18. uri. 

COMMENTS

Wordpress (0)