(VIDEO) “Kak te ni sram predsednik Pahor!? A podpiraš neprijavljene proteste? A si ga opozoril na zakonitost organiziranja protestov?”- Franc Kangler jezen na Pahorja, ker je Zoranu Stevanoviću s povabilom na pogovor “dal legitimnost” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Kak te ni sram predsednik Pahor!? A podpiraš neprijavljene proteste? A si ga opozoril na zakonitost organiziranja protestov?”- Franc Kangler jezen na Pahorja, ker je Zoranu Stevanoviću s povabilom na pogovor “dal legitimnost”

(VIDEO) “Kak te ni sram predsednik Pahor!? A podpiraš neprijavljene proteste? A si ga opozoril na zakonitost organiziranja protestov?”- Franc Kangler jezen na Pahorja, ker je Zoranu Stevanoviću s povabilom na pogovor “dal legitimnost”

Pahorjeva “mirovna” misija se je končala,  “mirovna pogajanja” na katero je povabil organizatorja sredinih protestov je očitno  propadla, demonstracije  jutri bodo. Predsednik države Borut Pahor se je namreč danes ob 11- tih dopoldne sestal s kranjskim mestnim svetnikom, predsednikom stranke Resni.ca Zoranom Stevanovićem sicer neformalni organizatorjem sredinih protestov.

V Pahorjevem uradu so potrdili, da ga je Stevanović pozval k temu, naj vlado pozove k odstopu. “Glede zahteve po odstopu vlade je predsednik pojasnil, da sodeluje z vsemi vladami, ki jih izvoli državni zbor, zato ne sprejema pobude gospoda Stevanovića, da naj pozove vlado k odstopu,” so po sestanku sporočili z urada predsednika.

Na družbenih omrežjih je odločitev predsednika države, da na pogovore sprejme Stevanović sprožila  različne in precej politične odzive. “Kak te ni sram predsednik Pahor!? A podpiraš neprijavljene proteste? A si ga opozoril na zakonitost organiziranja protestov? S tem ko si ga sprejel, si mu dal legitimnost organizatorja nelegalnih protestov,” je na  Twitterju zapisal Franc Kangler sicer državni sekretar v kabinetu ministra Hojsa.

Nekateri bi namesto pogovora pri predsedniku Pahorju Zorana Stevanovića “dali kar zapreti.”.

“Dejstvo je, da je predsednik republike že zdavnaj izgubil vso kredibilnost.
Borut Pahor je prvi, ki bi moral vlado v teh političnih razmerah pozvati k odstopu, da bi se sprožile predčasne volitve,” pa je prepričan šef opozicijske LMŠ Marjan Šarec.

Sicer pa  fotografije iz predsedniške palače, kamor je Stevanović prišel z dvema sodelavcema, izgledajo kot  uradni fototerim, zato ne presenečajo komentarji v stilu “naj Pahor Stevanoviću podeli mandata za sestavo vlade”.

COMMENTS

Wordpress (0)