(VIDEO) Seja sveta stranke DeSUS preložena- Ljubo Jasnič danes ne bo odstopil kot predsednik stranke DeSUS – TOPNEWS.si

(VIDEO) Seja sveta stranke DeSUS preložena- Ljubo Jasnič danes ne bo odstopil kot predsednik stranke DeSUS

(VIDEO) Seja sveta stranke DeSUS preložena- Ljubo Jasnič danes ne bo odstopil kot predsednik stranke DeSUS

Vodstvo, izvršni odbor in svet DeSUS naj bi danes  obravnaval stališča in predloge, ki so bili podani na klavzuri stranke 10. septembra. Glavna točka je razprava o predlogu, da poslance DeSUS pozovejo k odstopu. Predsednik stranke Ljubo Jasnič je po klavzuri na vprašanje, ali bo odstopil z mesta predsednika stranke, če izvršni odbor ne bo predlagal svetu poziva k odstopu poslancev DeSUS, odvrnil, da bo v tem primeru hudičevo razmislil, kaj se splača narediti.

V javnosti je bilo veliko ugibanj ali bo izvršni odbor sprejel tak sklep in ga posredoval v odločanje svetu stranke, ki naj bi bo zasedal popoldne v gostilni Livada vendar je bil preložen.  Zanimivo pa je, da sta tako Ivan Hršak kot tudi poslanec Branko Simonovič  včeraj v DZ glasovala proti  spornemu predlogu zakona o kaznih za žalitev političnih funkcionarjev, kar bi lahko bil znak otoplitve odnosov med  vodstvom stranke in poslansko skupino.

Franc Jurša je bil  včerjavzdržan, medtem ko Robert Polnar že dlje časa simpatizira s koalicijo. Poslanec italijanske manjšine Felice Žiža je bil vzdržan, poslanec madžarske manjšine Ferenc Horvath pa je bil za.

COMMENTS

Wordpress (0)