(VIDEO) Po grožnji s tožbo Alešu Hojsu, ker se ne namerava opravičiti SD-ju in Levci, ki jim je pripisal odgovornost za sredino nasilja, se je včeraj na Twitterju oglasil Janez Janša, ki je Milana Kučana posredno obtožil, da je  “dirigent” protestnega  orkestra – TOPNEWS.si

(VIDEO) Po grožnji s tožbo Alešu Hojsu, ker se ne namerava opravičiti SD-ju in Levci, ki jim je pripisal odgovornost za sredino nasilja, se je včeraj na Twitterju oglasil Janez Janša, ki je Milana Kučana posredno obtožil, da je  “dirigent” protestnega  orkestra

(VIDEO) Po grožnji s tožbo Alešu Hojsu, ker se ne namerava opravičiti SD-ju in Levci, ki jim je pripisal odgovornost za sredino nasilja, se  je včeraj na Twitterju oglasil Janez Janša, ki je Milana Kučana posredno obtožil, da je  “dirigent” protestnega  orkestra

Obtoževanjem, zahtevam za opravilo, grožnjam s tožbo zaradi sredinih nasilnih protestov ni videti konca. Podpornikom Janeza Janše in in sedanje vladajoče koalicije je namreč v petek zvečer “padla megla na oči”, ko so na Trgu republike med protestniki zagledali nekdanjega predsednika Milana Kučana.

Kučan je s pristnostjo podprl petkove kolesarske protestnike, ki zaradi izjave ministra Aleša Hojsa, ki je petkove proteste označil za nasilne, fašistične ter nacistične. Aleš Hojs je namreč izjavil, da so v SD – ju in Levici vpleteni v nasilje, ki je izbruhnilo na sredinem protestu. Včeraj pa je  olja na ogenj prilil še predsednik vlade Janez Janša, ki je nekdanjega predsednika Kučana na Twitterju posredno obtožil , da je “dirigent”  protestnega orkestra, ker  se je  v petek pridružil  kolesarskim protestnikom na Trgu republike.

“Izbrane, #KUL besede, odobrene od @vrhovno. Še stopnico višje na bontonski lestvici kot poezija umetnice Teje Jarc na Kredarici. Ne preseneča, da se je tem izlivom omike na prizorišču pridružil sam dirigent orkestra g. Milan Kučan,” je včeraj na Twitterju zapisal Janez Janša.

“Minister Aleš Hojs je v četrtek dejal, da so Socialni demokrati – konkretno je izpostavil mene in Matjaža Nemca – organizatorji protestov,” je v petkovi izjavi za medije dejal poslanec stranke SD Marko Koprivc. Ob tem je napovedal, da bosta s poslancem SD Matjažem Nemcem zoper Hojsa, v kolikor se ta v roku 48 ur ne bo opravičil, vložila tožbo, so v petek dali ultimat notranjemu ministru Alešu Hojsu.

https://twitter.com/TJesenek/status/1438793490398392322

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je zahtevo za opravičilo zavrnil. “Opravičim naj se, ker sem povedal ta dejstva, da je vabil na petkove proteste in tam kolesaril?” je na vprašanje ali poslanca SD lahko pričakujeta opravičilo, dejal Hojs. Dodal je še, da kdor vabi na proteste, je “najverjetneje malo vpleten v organizacijo”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)