(VIDEO) Petkovi kolesarski protestniki s kazensko ovadbo proti Janezu Janši – Na Trgu republike protestiral tudi Milan Kučan – TOPNEWS.si

(VIDEO) Petkovi kolesarski protestniki s kazensko ovadbo proti Janezu Janši – Na Trgu republike protestiral tudi Milan Kučan

(VIDEO) Petkovi kolesarski protestniki s kazensko ovadbo proti Janezu Janši – Na Trgu republike protestiral tudi Milan Kučan

Današnjega petkovega kolesarskega protesta se je udeležil tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki si je nadel zaščitno masko z logotipom petkovih protestnikov. Kučan je  v izjavi za Topnews.si dejal , da je to storil zaradi izjave ministra Aleša Hojsa. Ta je včeraj dejal, da so petkovi protesti nasilni in fašistični ter nacistični. Na to so se sicer še pred današnjim protestom odzvali tudi protestniki.

Zaradi sredinih nasilnih izgredov današnji protest poteka v znamenju poostrene varnosti, saj je bilo v okolici parlamenta in na Trgu republike skoraj več policistov kot protestnikov.  Policisti so že dopoldne pred državnim zborom in vlado pripravljali zaščitne ograje, tam je tudi večje število policistov. Zaščitnih ograj sicer nato niso postavili. So pa proteste spremljali tudi policisti na konjih in večje število tako imenovanih “robokopov”.

Na današnjem petkovem protestu so, kot so že pred začetkom protestov napovedali v  protestni ljudski  skupščini, “proslavili Janšev rojstni dan in mu ob tej svečani priložnosti namenili prav posebno darilo” in sicer “vložitev kazenske ovadbe zoper Janeza Janšo in Hojsove laži”, kot so zapisali v sporočilu za javnost, ki ga objavljamo spodaj v celoti, bodo sprožili sprožili vse potrebne pravne postopek. Kazensko ovadbo so nato odnesli na Generalno policijsko upravo na Štefanovo ulico 2, ki je bila sicer zaklenjena, vendar je kazensko ovadbo  od Jaše Jenulla sprejel eden od  komandirjev policije. Nasploh so današnji protesti minili brez incidentov.

 

“Medtem, ko Janša verjetno načrtuje svojo proslavo na Mavriciju, na luksuzni jahti ali v družbi povsem “naključnih znancev”, ki jim pomaga do novih poslov, se bomo danes protestnice in protestniki zbrali ob 19h uri na Trgu republike. Korupcija in nepotizem zaznamujeta praktično vsako Janševo vlado, v zadnjem letu in pol pa je ta doživela nove razsežnosti:

Po fiaskih z nabavo mask in zaščitne opreme, ki še vedno ni pojasnjena, po izgubljenem tovornjaku in po izgubljenih milijonih, ki so šli za nakup hitrih testov, se vedno bolj izkazuje, da je korupcija sestavni del Janševega delovanja oz. njegova poslovna praksa.
Svojo oblast Janša zlorablja za lastne interese in dobičkonosne posle svojih prijateljev, ki na račun javnega denarja živijo življenje prvorazrednih. Pred kratkim objavljene fotografije, ki prikazujejo druženje Janeza Janše z lobistom Božom Dimnikom ter podjetnikom Andrejem Marčičem to samo še dodatno potrjujejo.

Tudi zadnja raziskava Svetovni barometer korupcije 2021 v EU potrjuje zaskrbljenost nad korupcijo v Sloveniji, saj smo se znašli na samem vrhu. Kar 51 odstotkov anketiranih Slovencev meni, da je leta 2020 v državi prišlo do porasta korupcije. Pred Slovenijo se je znašel samo Ciper.

Prav tako je 83,9 odstotka vprašanih Slovencev ocenilo, da je korupcija v vladi velik ali zelo velik problem, še posebej pa je opazen porast tistih, ki menijo, da so predsednik vlade ali ljudje v njegovem kabinetu vpleteni v korupcijo (38,6 odstotka).

Čas je, da ustavimo korupcijo in nepotizem in da Janez Janša odgovarja za svoja dejanja. Po vseh njegovih aferah, preiskovanjih s strani KPK in sumih korupcije, ki smo jim priča praktično že zadnjih 30.let, si Janez Janša od javnih sredstev zasluži samo še enosmerno vozovnico na Dob in državni bon za daljše bivanje na tej lokaciji.

 

Zato bomo danes, na Janšev rojstni dan, na pristojne inštitucije oddali ovadbo zoper Janeza Janše zaradi suma korupcije vložili kazensko ovadbo in sprožili vse potrebne pravne postopke.  V boju zoper “Slovenskega pacienta”, ki že leto in pol razpihuje sovraštvo, žali, napada vse, ki se z njo ne strinjajo in ustvarja v državi klimo nezaupanja in razdora, krade in pleni, kot do sedaj, ne potrebujemo nikakršnega nasilja temveč bomo raje uporabili vsa pravna sredstva, ki jih imajo na razpolago. Zoperstavili se bomo tudi njegovemu poskusu po razdelitvi ljudstva in polarizaciji družbe. Primeri tega so vedno bolj očitni pri vprašanju epidemije, kar seveda strahovlada poskuša izkoristite, ne le za lastne dobičke, temveč tudi z ustvarjanjem konfliktov.

 

Produkt tega je bil tudi sredin protest.

 

Večina prebivalcev nas upravičeno čuti frustracijo, jezo in nezaupanje v delovanje vlade in njene nestrokovne, nepremišljene in večinoma represivne ukrepe, ki krivdo, odgovornost in posledice za lastno nesposobnost vedno prelaga na ljudstvo. Resnica pa je nasprotna: za epidemiološko stanje v državi in odnos prebivalstva do ukrepov je kriva zgolj in izključno vlada! LJUDSTVA NE MOREŠ ZAMENJATI, VLADO LAHKO!

Sredin protest je bil repriza 5. novembra lani: Člani navijaških skupin, obritoglavci in druge organizirane skupine so se pomešale med protestnike in s svojim delovanjem zagotovile povod za represivne ukrepe, solzilec in ponovno špricanje z vodnim topom. Strahovlada si najbolj od vsega želi razdeljenega ljudstva, ki se med sabo obtožuje, zmerja in napada, medtem pa bi oni radi še pol leta nemoteno v ozadju ropali, kadrovali, uničevali javne inštitucije, razprodajali okolje in spodkopavali vladavino prava. Tega jim ne bomo dopustili! Danes je petek in protestniki in protestnice bomo skupaj še enkrat dokazali, da smo sposobni odločno, pogumno, vendar nenasilno razgaliti vso bedo in sramoto oblastniške tolpe, ki jo zanima samo ropanje države, polnjenje lastnih žepov in izogibanje vsaki odgovornosti.

Se vidimo ob 19:00 na Trgu republike.

 

POMEMBEN ODZIV NA LAŽI ALEŠA HOJSA:

Nepreklicno odstopljeni minister za notranje zadeve je včeraj tako na RTV SLO kot na kanalu POP TV popolnoma nemoteno širil povsem očitne in jasno dokazljive laži! Protest 5.11. 2020 ni potekal v petek temveč v četrtek! Organizatorji tega protesta niso imeli nikakršnih povezav s petkovim protestnim gibanjem, še več v protestnem gibanju smo že PRED samim protestom medije in javnost jasno opozorili na možnost vnaprej pripravljenih koordiniranih nasilnih akcij, povedali, da protesta nikakor ne podpiramo in pozvali k neudeležbi na protestu! (prilagamo izjavo za medije in objavo na socialnih omrežjih). Absurdna primerjava nenasilnega protestniškega gibanja, ki od samega začetka jasno zahteva PREDČASNE VOLITVE, s fašizmom in trditev, da smo proti volitvami, je prav tako primer očitno nedopustne manipulacije. Osrednji medijski kanali imajo odgovornost in dolžnost, da tovrstne očitno lažne in manipulativne trditve jasno zavrnejo in svojim gledalcem predstavijo resnico ter razkrijejo tovrstne očitne poskuse manipulacije! Upamo, da boste to tudi storili.

Tovrstnim manipulacijam bi se bilo seveda najlažje izogniti, če bi na pogovore o temah, ki se dotikajo protestov in protestniškega gibanja vsaj kdaj povabili tudi predstavnike protestniškega gibanja. Protestniki nismo kriminalci ali družbeni odpadniki. Premišljeno, odgovorno in argumentirano se (skladno z našimi ustavnimi pravicami) zoperstavljamo delovanju vlade že več kot leto in imamo glede na javnomnenjske raziskave podporo večine prebivalstva. Primerno bi bilo, da dobimo možnost, da se lahko tudi direktno odzovemo na poskuse blatenja in podtikanja, ne pa da v našem imenu večinoma govorijo predstavniki političnih strank in posamezniki, ki se protestov sploh ne udeležujejo.

V upanju na vaš razmislek vas lepo pozdravljamo”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)