(VIDEO) Kongres SMC – “Vrnitev odpisanih” – “Kozjanski bik” Zdravko Počivalšek pravi, “da bo rinil naprej” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kongres SMC – “Vrnitev odpisanih” – “Kozjanski bik” Zdravko Počivalšek pravi, “da bo rinil naprej”

(VIDEO) Kongres SMC – “Vrnitev odpisanih” – “Kozjanski bik” Zdravko Počivalšek pravi, “da bo rinil naprej”

Stranka modernega centra, ki je že nekaj časa na dnu lestvic javnomnenjskih anket išče pot za vrnitev na politično prizorišče. V Celju je bil sinoči kongres te stranke, ki ga je pozdravil tudi predsednik vlade Janez Janša Potekal je v kongresnem centru Celjskega sejma, saj bo stranka poskušala najti svoj prostor “kot ključni partner gospodarstva”.

Kot je poudaril Počivalšek , so trden steber liberalnega centra. Dodal je, da je za njimi pekel, pred njimi pa strm klanec, ki ga bodo skupaj prehodili, in sicer zato, da bodo na parlamentarnih volitvah dosegli rezultat, ki bo Slovenijo peljal naprej. “Nekateri pravijo, da sem kozjanski bik, ker rinem naprej čez vse fronte, ki nam jih nastavljajo nasprotniki. Na to sem ponosen in rinil bom naprej do konca, pa naj se še tako trudijo, da bi nas zlomili. Še bolj pa sem ponosen na našo ekipo, ki je zdržala vse boje in ni klonila pod umazanimi udarci, žalitvami in izmišljenimi aferami,” je še poudaril Počivalšek. Dodal je, da je ponosen nanje, “ker se niso prodali sanjskim ponudbam, kot nekateri drugi”.

Na kongresu so bili vsi ministri iz vrst SMC Boštjan Koritnik, Simona Kustec in Marjan Dikaučič. Poleg Janeza Janše je kongres nagovoril minister tudi minister NSI Janez Cigler Kralj, saj je bil predsednik Matej Tonin zadržan.  V Celju je  za govornico stopil  tudi nacionalni koordinator cepljenja Jelko Kacin.

 Od zunaj parlamentarnih strank m pa so bili v Celju, poleg predsednika Državnega sveta in stranke GAS Alojz Kovšca,  predsednika Zelenih Andrej Čuš in predsednik SLS Marjan Podobnik. Zbrane pa so nagovorili tudi celjski župan Bojan Šrot, Dimitrij Rupel  ter Žiga Turk.

Počivalšek je po končanem kongresu za novinarje komentiral je tudi pogoje, ki jih je premier in prvak SDS Janez Janša nedavno navedel za sodelovanje v novi koaliciji. Med drugim je Počivalšek dejal, da je zanj pomembno varno okolje, ki bo omogočalo, da bomo v Sloveniji mirno živeli in se lahko ekonomsko razvijali. “Stališča do tega, da se bomo vsakih nekaj let pogovarjali o tem, da smo proti ali za resolucije o totalitarnih režimih, pa so mi tuje. Ocenjujem, da je za nas veliko pomembneje, da se poenotimo o ključnih zadevah, ki so pomembne za razvoj Slovenije,” je pojasnil.

Na vprašanje glede fotografij Janševega dopustovanja z lobistom Božom Dimnikom in poslovnežem Andrejem Marčičem Počivalšek ni želel konkretno odgovarjati. “Ne morete me prepričati z nekimi novimi konstrukti,” je odvrnil. Dejal je še, da je sam tisti, ki je doživel pogrom raznih slik o tem, kaj je počel in kaj ne, zato je “zelo rezerviran do takih konstruktov, ki jih nekdo sproducira, da se pozornost preusmeri s kašne bolj pomembne teme”.

COMMENTS

Wordpress (0)