(VIDEO)”Manifestacije levega fašizma vse bolj bizarne” – Janez Janša v odzivu na petkov performans kolesarskih protestnikov, ki se “soočili z lutko z Boruta Pahorja” in mu očitali, “da se boji Janše”. – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Manifestacije levega fašizma vse bolj bizarne” – Janez Janša v odzivu na petkov performans kolesarskih protestnikov, ki se “soočili z lutko z Boruta Pahorja” in mu očitali, “da se boji Janše”.

(VIDEO)”Manifestacije levega fašizma vse bolj bizarne” – Janez Janša v odzivu na petkov performans kolesarskih protestnikov, ki se “soočili z lutko z Boruta Pahorja” in mu očitali, “da se boji Janše”.

“Dobrodošli na današnjem petkovem soočanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem: Predsednik je dobil vabilo , d se po 73-tih petkih prikaže tukaj na Trgu, da sooči svojim ljudstvom. Če ga kdo slučajno kje zagleda naj dvigne roko prosim. Velika verjetnost je , d ga boste opazili v bližini kamer ali pa fotoaparatov. Nismo dobili potrdila od predsednika , da se bo udeležil ampak smo smo polni upanja. Če se lahko udeleži razdeljevanja obrokov v vrtcu pasjih zavetišč in vseh ostalih priložnostih za slikanje se nam zdi dosti verjetno, da bi se lahko pojavil tu na Trgu republike in nam povedal zakaj že eno leto in pol molči ob vsem tem kar se dogaja. Pričakujemo ga v vsakem momentu,” je v petek na protestih dejal Jaša Jenull.

Nato so na Trg Republike pred spomenik revolucije prinesli lutko s sliko Boruta Pahorja napolnjeno s slamo, s čimer so hoteli poudariti , da gre za slamnatega predsednika. “Da ne boste mislili , to je popolna republika predsednika republike. Opravlja vse funkcije, ki jih opravlja predsednik republike Slovenije. Smehlja se maha z roko in je na razpolago kameram in fotoaparatom, da lahko potem te fotografije objavlja na Instagramu” je v očitkih Pahorju slikovit Jenull.

Nato je Jenull Pahorju, slamnati lutki, s čimer so hoteli poudariti , da gre za slamnatega predsednika, zastavil več vprašanj predvsem o financiranju STA-ja, razpisu za evropske javne tožilce, podelitvi statusa nevladne organizacije Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot.
“Zakaj ne pozove vlade, da spoštuje zakone RS in dogovore z EU,” je lutko Pahorja vpraševal Jenull in mu molil mikrofon pred usta. “Ker se boji Janše so vzklikali zbrani protestniki.

Medtem, ko s strani predsednika države Boruta Pahorja ni bilo odziva na sinočnji performans,  pa se je na petkov protest  na Twitterju  kritično odzval predsednik vlade Janez Janša.

“Manifestacije levega fašizma so vse bolj bizarne” je na Twitterju zapisal Janez Janša. “Ne bi bilo slabo, bi dominantni mediji bi en petek posneli kolesarske protestnike, drugi petek pa bi pogledali, kako živi, diha in ustvarja preostala Slovenija,”pa je včeraj na strankarskem srečanju dejal Aleš Hojs. Nakar se je na Twitterju razvila zanimiva polemika glede nestrpnosti.

 

COMMENTS

Wordpress (0)